Stanojević mora naterati Rikarda da gleda oko sebe: Sebičnost koja može doći glave Partizanu

22.10.2021

12:05

0

Karakterstika najboljeg strelca Superlige koja se ponavlja iz meča u meč

Stanojević mora naterati Rikarda da gleda oko sebe: Sebičnost koja može doći glave Partizanu
rikardo1 - Copyright MN Press

Nekoliko generacija Partizana 15 godina unazad gubilo je od belgijskih ekipa u evrokupovima, pa sinoćnji poraz od Genta neće doneti smak sveta partizanovcima.

Crno-beli su se suočili sa stvarnošću i svojim limitima. Nije Gent naivna ekipa, iako će zluradi prstom upirati na tabelu gde su tek 12. tim belgijskog prvenstva. Reč je, ipak, o lažnom pokazatelju njihove vrednosti, jer pre samo dva meseca isti taj Gent razmontirao sa 6:1 Klub Briž, a pre par nedelja igrali su 1:1 u Briselu protiv Anderlehta i slavni kraljevski klub im se nekako izmigoljio iz šaka, mada su visili na ivici poraza.

Dakle, Gent ima problem sa motivacijom i dužinom rezervne klupe, a kada bi i to uspeli da doteraju u red verovatno bi se borili za sam vrh tabele.

MN Press
 

Gde je onda Partizan u odnosu na takve Belgijance?

Rezultat kaže - korak iza. Možda su rivali mogli da budu i poravnati, ali nedostalo je i malo sreće, mnogo igračkog znanja, želje za saradnjom i pomalo hrabrosti kod trenera Partizana. Očigledno da je gledajući protivnika u pripremi utakmice previše respekta nakupio, tako da je u startu odustao od sebe samog. Da je imao većeg poverenja u sopstvene snage, sigurno bi od prvog minuta zaigrao sa Jojićem u sredini, jer je ofanzivno jači od Šćekića, a i pozadi bi se lakše rešavale mnoge krizne situacije zbog njegovih brzinskih prednosti u odnosu na crnogorskog reprezentativca.

MN Press
 

Obeshrabrujuće je delovalo i to što kod pročitane taktičke opcije A nema spremnog drugog odgovora u napadu. Sinoć su krila bila sasečena. Odatle se nije moglo dok je protivnik imao snage i koncentracije. Kasnije su pali, izgubili početnu čvrstinu, pa je sa boka i došao poneki obećavajući napad, ali u osnovi nije bilo prave organizacije, niti opcije B i C koje su potrebne da bi se savladale ekipe poput Genta. Zašto je to tako izgledalo, jedino odgovor može dati Stanojević, baš kao što jedino on mora poraditi na psihološkoj pripremi Rikarda za važne evropske utakmice.

Bivši reprezentativac Zelenortskih ostrva nije dominantan u Ligi konferencija kao u Superligi. U Srbiji je navikao da prvo postigne dva gola, pa onda podigne glavu i počne tokom igre da primećuje saigrače, ali zbog takvog njegovog opredeljenja ekipa plaća debele račune kada se pređe granica. Evropa jednostavno ne trpi sebičluk. Bildujući svoju statistiku i golgeterski ego, ispašta ekipa, a njemu se ova karakteristika dominatno pojavljuje iz ogromne želje da i tu bude uspešan kao u domaćem prvenstvu! Očigledno da se odavno nalazi na pogrešnom putu i već zabrinjava da ga toliko dugo niko nije vratio na pravi.

MN Press
 

Ono što hrabri je igra štopera Saničanina i Vujačića. Nekoliko puta su bili na ozbiljnim iskušenjima u igri "jedan na jedan" i svaki put su protivnika ispratli hitrinom, nikada ne posežući rukama u toj odbrani prilikom sprinteva. Gol se, naravno, može pripisati i njima, naročito Vujačiću, koji pri letu lopte ka strelcu Kumsu gubi ravnotežu i sam pada na travu, pa se kasno pridiže kada je već lopta u mreži, ali isto tako se može postaviti pitanje odgovornosti ostalih igrača koji dozvoljavaju protivniku da ih minut drži u šesnaestercu.

MN Press
 

Dva centaršuta bez bloka, kod drugog Natho i Obradović kasne da spreče povratnu i onda igrač od 175 centimetara postiže gol glavom. Nešto slično dogodilo se u derbiju, samo što je nabacivanje za gol Katajia došlo sa suprotne strane terena, ali baš kao i sinoć i tada su crno-beli predugo bili sabijeni u svom kaznenom prostoru, svesni da se egzekucija primakla, samo su čekali da vide kome je dodeljena uloga dželata.

Moglo bi se dosta toga Stanojeviću prigovoriti i na račun crvenog kartona, jer dovoljno je iskusan trener da je mogao znati sa kakvim posledicama će se suočiti ako prigovori sudiji na arbitražu, koja uzgred budi rečeno, nikako se ne može oceniti kao ključnom za konačan ishod utakmice.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike