Iliev zna kako treba sa Holanđaninom : Osećam kao da želi da se svidi saigračima i da bude timski igrač, mora biti bezobrazan

05.11.2021

14:08

0

Sportski direktor tražiće od pojačanja iz Tventea drskost i hrabrost u igri

Iliev zna kako treba sa Holanđaninom : Osećam kao da želi da se svidi saigračima i da bude timski igrač, mora biti bezobrazan
iliev-menig - Copyright MN Press

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev u intervjuu Mondu izneo je svoje impresije posle 1:1 u Gentu. Iliev veruje da mnogi njegovi fudbaleri podižu svoje limite igrajući u Evropi i tu posebno apostrofira odbranu, uprkos priznanju da su greške baš trojice igrača u poslednjoj liniji dovele do izjednačenja. Ipak, Iliev kaže da je prezadovoljan kako su se igrači snašli protiv jednog teškog protivnika, na zahtevnom terenu u potpuno novoj formaciji.

Gol Slobodana Uroševića opisao je sledećim rečima:

- On je dao jedan spektakularan gol koji ne priliči njegovoj poziciji. Ono je svetski gol, inspiracija velikog igrača. Da je sada neko drugi dao taj gol, ko ima taj dar ili tu poziciju u timu, mi bismo ovde spevali pesme i svašta nešto. Ja sam Uroševiću čestitao ne samo za gol, nego za utakmicu, koja je, što se mene tiče, njegova najbolja utakmica u Partizanu. U karijeri sigurno - hvali Iliev u intervjuu Mondu i prelazi na analizu Rikardove partije protiv Belgijanaca:.

MN Press
 

 

 - Posle prve utakmice se dosta pričalo o tome kako je Rikardo bio nemoćan protiv ovih spektakularnih štopera koji mnogo vrede. Nisam dugo video tako fizički i brzinski dominantne štopere. Rikardo je imao simultanku s njima i razneo ih je, kao da se naljutio posle svih tih nekih komentara i natpisa. Mislim da još uvek nismo videli odbranu koja je njemu mogla da se suprotstavi. Ovako superiornog i dominantnog igrača... Imamo razne neke koji će možda napraviti bolje karijere, ali sa boljim i većim učinkom ne, mislim da će on ispisati stranice istorije.

FK Partizan
 

Ako je Rikardo dao konkretan povod da bude pohvaljen, onda je njegov partner Kvinsi Meniog ostao nedorečen. Dosta se trudio, imao je veliku potrošnju vraćajući se nazad da pomogne saigračima, ali su iozostali njegovi begovi u ofanzivi:

 - Menig se traži i ono što tražim više od njega, to sam i njemu rekao, to je njegov uticaj u završnoj trećini terena. Da bude mnogo direktniji i bezobrazniji, zbog toga smo ga i doveli. To je on pokazivao u toj holandskoj ligi, koja dozvoljava napadačima više prostora. Naša liga je tvrda što se tiče defanzive, on ne pronalazi tu individualnost. Kad bi se analiziralo iz mog ugla danas, on je imao mnogo situacija kada je iz prve ili iz neke sačuvane lopte ubrzavao igru, međutim, još se traži. Davao je neke golove, ima tu neku statistiku i sve je to u redu, ali kad bismo stavili da je došao 2. septembra, on je u klubu tek dva meseca, bez priprema, bez vremena da upozna igrače. Nekad smo surovi da mnogo brzo "sečemo" i kritikujemo.

FK Partizan
 

Iliev zna kako će pomoći Holanđaninu da bude bolji:

- Već šest godina smo ovde zajedno, radimo, pa smo kroz istoriju svesni da je tako bilo i sa Leonardom, sa Sadikom, čak i sa Tavambom i sa Sumom, a na kraju su svi pokazali to zbog čega su bili dovedeni. Jedino što me brine kod Meniga je to što u završnici ne vidim... Recimo, draže bi mi bilo da on pokušava i da nije u formi, nego da to ne radi, što ja od njega očekujem. To bih voleo da se promeni kod njega i radiću lično na tome. Osećam kao da želi da se svidi saigračima i da bude timski igrač, što je pohvalno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/mondo

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike