Kapitenska partija Miloša Jojića u Gentu: Blizu smo cilja, ostajemo u borbi za prvo mesto u grupi

04.11.2021

20:00

0

Miloš Jojić odigrao odličnu utakmicu protiv Belgijanaca

Kapitenska partija Miloša Jojića u Gentu: Blizu smo cilja, ostajemo u borbi za prvo mesto u grupi
jojić - Copyright FK Partizan

U odsustvu dvojice klasničnih zadnjih veznih sa izrazitim defanzivnim karakteristikama, Miloš Jojić je odigrao još jednu kapitensku utakmicu. Trčao je, zatvarao rupe, često jako dobro povezivao redove svoje ekipe i na kraju se pronašao u prilici za gol. Šta bi još jedan vezni igrač trebalo da uradi, pa da zasluži i poštovanje navijača koji mu često nisu bili naklonjeni tokom ovog jesenjeg dela sezone.

- Znali smo kakva nas teška utakmica očekuje. Tako je i bilo po ovako jako nezgodnom terenu. Protivnik je napadao, mi smo takođe imali svoje šanse. Poveli smo 1:0 i ja sam imao osećaj da možemo zadržati tu prednost do kraja, ali nismo dobro reagovali kod centaršuta... Ostaje žal, moglo je i drugačije, ali čini mi se da možemo reći da se završilo najrealnijim rezultatom po onome što se moglo videti na terenu - rekao je Jojić.

Kapiten crno-belih kaže da se ekipa primakla cilju.

- Svaka utakmica je specifična. Protivnik igra jako dobar, brz fudbal, traže non-stop pas unapred, bilo je dosta kreatanja u dubinu, pa smo samim tim i mi morali da se vraćamo unazad, pa kad uzmemo loptu da idemo u transformaciju. Na kraju podela bodova, moramo biti zadovoljni, idemo dalje, imamo još dve utakmice ove grupne faze. Blizu smo cilja da prezimimo u Evropi, a nikako se nećemo odreći borbe za prvo mesto.

Nova postavka na terenu 3-5-2  funkcionisala je u nekim slučajevima bolje nego klasična 4-2-3-1

- Prvi put smo igrali pozadi, tri u sredini, eto nekako smo se i snašli u ovakvo zahtevnoj utakmici.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike