Dame i gospodo, Sadio Mane: Neću bacati pare na luksuz sve dok imam kome da pomognem u Senegalu!

03.11.2021

09:48

0

Autor: 24sedam

Fudbaler Liverpula još jednom dokazao da mu je humanost jedan od najvećih kvaliteta

Dame i gospodo, Sadio Mane: Neću bacati pare na luksuz sve dok imam kome da pomognem u Senegalu!
Tan2021-10-30_172245372_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Jon Super

Vredni mrav Liverpula Sadio Mane odavno je skrenuo pažnju na sebe ponašanjem van fudbalskog terena.

Poznato je da se sjajni senegalski fudbaler ne razmeće novcem, da na rasipa ono što je zaradio. Njega ne zanimaju pune garaže besnih mašina, ne "pali" se na skupocene gedžete, satove, nakit, vile s bazenima.

Ne. Sadio Mane svoj novac troši na nešto drugačiji način. Pomaže svojim siromašnim zemljacima i pokušava da im život učini što podnošljivijim i dostojnim čoveka.

 

 

- Zaista ne obraćam pažnju na skupe automobile i slične stvari. Moj prioritet je uveok bio da obezbedim ljudima u Senegalu da na spavanje odu imajući hranu. Da nam bolnice i škole budu bolje - kaže Mane i poručuje da će isti stav imati dok god bude u mogućnosti ili bude bilo potrebe za pomaganje.

- Neću stati sve dok moj uticaj na zajednicu može biti bolji. I zaista sam srećan i ponosan. Ne smetaju mi drugi fudbaleri koji kupuje luksuzne automobile i kuće, zaslužili. Svako ima pravo da troši svoj novac onako kako misli da treba.

Senegalac se drži krilatice "nikad ne reci nikad", ali u ovom trenutku ne vidi sebe u drugačijoj ulozi od ove koju je odabrao.

- Imam svoje ideje kako da potrošim novac. U budućnosti ću možda i ja biti u mogućnsoti da kupujem skupe stvari, ali zasad želim samo da svi "kod kuće" imaju bolje uslove za život.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike