Argentinac još nije dobio dozvolu da napusti kliniku: Kunovi problemi sa srcem nisu od juče

01.11.2021

13:15

0

Aguero već imao isti problem u svojoj 12. godini

Argentinac još nije dobio dozvolu da napusti kliniku: Kunovi problemi sa srcem nisu od juče
kun1 - Copyright tanjug/ap

Vršilac dužnosti prvog trenera Barselone, čuveni bek iz doba Johana Krojfa, Serhi Barhuan, rekao je da se Argentinac Kun Aguero i dalje nalazi u bolnici, dva dana nakon što je hospitalizovan zbog bolova u grudima.

- Kunovo lečenje je važno. Miran je, leži u svojoj sobi. Juče sam razgovarao s njim - rekao je Serhi.

Prema pisanju španskog lista El Pais, pregledi koje je obavio Kun otkrili su mu srčanu aritmiju, koja se pokazuje u nepravilnim otkucajima srca, otežanom disanju, bolom u grudima, lupanjem srca ili vrtoglavicom.

Lekarska praksa između ostalog navodi kao razloge ovom poremećaju srčanog ritmu doprinose hipertenzija, dijabetes ili godine. To takođe može biti znak drugih srčanih problema ili da ne predstavlja nikakvu posebnu opasnost.

Kako prenosi Sport, argentinski napadač je doživeo sličnu epizodu kada je imao 12 godina i to je glavni razlog što su u klubu i dlje veoma zabrinuti za njegovo zdravlje.

On naravno nije prvi fudbaler koji je pogođen ovom patologijom. Prošlog meseca, francuski reprezentativac Kingsli Koman podvrgnut je operaciji kako bi otklonio blagu srčanu aritmiju. Koman već igra utakmice u dresu Bajerna.

U iščekivanju prave informacije o zdravlju Argentinca, list "Mundo deportivo" prenosi da su čelnici kluba jutros otputovali u Dohu na završne razgovore sa vlasnicima katarskog Al Sada, koji bi mogli da rezultiraju dovođenjem Ćavija Ernandeza na klupu tima.

Barselona od smene Ronalda Kumana na čelu stručnog štaba ima Serhija Barhuana.

BONUS VIDEO:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike