Mbape izazvao paniku na „Bernabeuu“? Real spremio ugovor, ali je Francuz izneo zahtev koji niko nije mogao ni da nasluti

29.10.2021

16:40

0

Autor: 24sedam

Sjajni napadač pričao u budućnosti i otkrio stavku na kojoj će insistirati u narednom sporazumu s klubom

Mbape izazvao paniku na „Bernabeuu“? Real spremio ugovor, ali je Francuz izneo zahtev koji niko nije mogao ni da nasluti
Kilijan Mbape - Copyright Profimedia

Relativno mirno su u madridskom Realu čekali januar i sticanje prava na potpisivanje predugovora sa francuskim superstarom Kilijanom Mbapeom. Madriđani su, navodno, već spremili papir na koji bi reprezentativac „galskih petlova“ trebalo da stavi paraf kojim bi se obavezao na vernost „kraljevskom klubu“, ali se situacija u poslednjih nekoliko sati malo uozbiljila u kancelarijama na „Santijago Bernabeuu“.

 

 

Razlog za malu paniku doneo je sam fudbaler, koji je na jednom događaju u Parizu govorio o budućnosti, otkrivši stavku na kojoj će insistirati da stoji u ugovoru koji sledeći bude potpisivao, bio on sa PSŽ, Realom ili nekim trećim klubom.

- Olimpijske igre 2024. godine će za mene biti prioritet. Čak i ako to znači da treba da stavim takvu klauzulu u ugovor, neću oklevati. Već znam gde ću provesti deo leta za tri godine – istakao je Mbape.

To znači i da bi PSŽ u poslednji čas mogao da dobije neočekivanu priliku da ponovo postane favorit za Mbapeov potpis, mada bi to značilo da će morati da pogaze sopstvenu odluku, jer su mu nedavno „spustili rampu“ za učešće na OI u Tokiju.

- U svojoj karijeri apsolutno želim da učestvujem na OI. One su DNK sporta, događaj koji ujedinjuje ljude iz celog sveta. To je prilika da otkrijete i druge sportske discipline i san svakog sportiste – istakao je Kilijan Mbape.

Naredni najveći planetarni sportski događaj biće održan u Parizu, što je još jedan od razloga da Mbape upravo na tim Igrama ispuni svoj san, jer će imati priliku da se pred svojim sunarodnicima bori za najvredniju medalju u svetu sporta, i tako tituli svetskog prvak pridoda zvanje olimpijskog šampiona.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike