U Partizanu drastično bolje sa vakcinacijama, mada brojke koje se pišu o Zvezdi nisu tačne

29.10.2021

11:30

0

Lekar crno-belih za 24sedam o gorućoj temi, ispravlja i medijima vest iz crveno-belog tabora

U Partizanu drastično bolje sa vakcinacijama, mada brojke koje se pišu o Zvezdi nisu tačne
partizan - Copyright FK Partizan

Šef medicinske službe u FK Partizan, dr Sead Malićević, ističe da crno-beli još nisu završili proces vakcinacije u prvoj ekipi, ali da trenutan broj imunizovanih igrača ocenjuje kao zadovoljavajući. Malićević je izbegao da priča o konkretnim imenima i broju vakcinisanih igrača. 

- Naš stav je da bi mogao broj vakcinisanih da bude i veći od trenutnog, ali mislim da je u našem klubu dramatično bolja situacija u odnosu na, recimo, ovo što se može danas pročitati o Crvenoj zvezdi i što je stvarna situacija kod njih - priča Malićević za 24sedam i nastavlja:

- Naravno, ne mogu o imenima i broju. Mogu otkriti to da je kompletan stručni štab vakcinisan trećom dozom. Javnost je nedavno mogla da vidi četiri člana (Aleksandar Stanojević, Kvinsi Menig, Rikardo Gomeš i Bojan Ostojić) naše ekipe da primaju vakcine i to je važno da se naglasi da većina sada dolazi na treću "buster" dozu. Prethodne dve su primili odmah na početku procesu vakcinacije u našoj zemlji.

MN Press
 

 

U Partizanu se sporadično dešavaju zaražavanja virusom Covid-19, ali u jesen počinju tradicionalno da se pojavljuju i infekcije sezonskim gripom.

- Ne možemo sada pričati o idealnom stanju u Partizanu, imali smo i mi desetak dosad zaraženih, međutim, ono što je dobro to je da nije bilo grupnog zaražavanja. Uglavnom su zaraženi donosili virus iz nekih drugih sredina i bili bi izolovani na vreme tako da se nije širila zaraza po ekipi. Recimo, jedan naš momak, još je van takmičarske ekipe, jer oseća probleme, ali mi smo mislili da je reč o koronavirusu. Međutim, posle svih ispitivanja dobili smo dijagnozu da nije korona u pitanju. Ostaje nam da po povratku iz Belgije obavimo vakcinaciju protiv sezonskog gripa, to je kod nas redovna praksa svake godine, a tada će i jedan igrač dobiti prvu dozu vakcine protiv Covid-19. On je izrazio želju, biće u broju "novovakcinisanih".

MN Press
 

Malićević raspolaže sa drugačijim informacijama o stanju kod "večitog rivala" u odnosu na ono što se piše danas u medijima:

- Vi, naravno, možete baratiti kojim hoćete podacima, ali ako ćemo pošteno pričati nije tačno da su u Zvezdi samo dva igrača vakcinisana. Više ih je imunizovano, znam to pouzdano! Daleko manje nego u Partizanu, ali sigurno više od dvojice - zaključio je Malićević.

BONUS VIDEO:

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike