"Valjak" proklizavao bez posledica! Natho "izgurao" Partizan do pobede protiv Metalca

28.10.2021

16:48

0

Autor: D. P./A. Š.

Crno-beli na stadionu u Humskoj slavili u odloženom meču 5. kola Superlige

"Valjak" proklizavao bez posledica! Natho "izgurao" Partizan do pobede protiv Metalca
fkpart-metalac-120 - Copyright MN Press

U ambijentu slabo posećenog stadiona u Humskoj fudbaler Partizana trijumfovali su nad ekipom Metalca rezultatom 3:1 (1:1). Golove su postigli Rikardo u 7, Natho iz penala u 52. i 68. minutu, dok je za goste precizan bio Stuparević posle pola sata igre.


Nije bilo jednostavno pronaći inspiraciju, ali fudbal u Humskoj odavno nije igra za navijače. Njih nema, bez razlike da li su rezultati dobri, loši, da li se tim bori ili je letargičan. Ovaj Stanojevićev Partizan, međutim, nema problem da pronađe motivaciju. Može im se dogoditi slabo poluvreme, pa čak i dan, ali nikad neće zaslužiti prigovore za neborbenost, manjak želje... Ulog je titula, a nju se rešeni da vrate u Humsku sami ili uspomoć navijača, na drugima je da izaberu kako će se taj cilj dostići.
MN Press
 

Meč protiv Metalca bilo je jedno od onih koje se moralo dobiti na veliku želju i borbu. Gosti su se pokazali kao žilav protivnik, ali ipak nedorastao u mnogim segmentima igre da bi se ravnopravno nosio sa vodećim timom lige. Uspeli su da ga namuče, pa čak i zabrinu, naročito Stuparević, koji je prvo pogodio prečku, onda i izjednačio na 1:1, pokazavši tako sptemnost svih Milanovčana da skupo prodaju svoju kožu.

Na kraju su poklekli. Koncentracija golmana Maslarevića pokazala se kao slaba tačka, jer da on nije popustio skrivivši penal ko zna kako bi se ova utakmica završila. Ne bi bilo pošteno samo Maslarevića okriviti za poraz, iako je njegova greška po hronologiji uticala da se rezultat menja u korist crno-belih, ali sličan pad je imao i Odada kod prvog gola, pa cela poslednja linija koja je naivno ispala iz igre kod trećeg gola.

MN Press
 

Zaslužena pobeda Partizana, a gosti će morati što pre da porastu ako žele da izbegnu ispadanje iz lige.

PARTIZAN: Popović, Miljković (od 46. Živković), Miletić, Saničanin, Obradović (od 46. Urošević), Zdjelar, Jojić (od 76. Šćekić), Terzić (od 58. Jović), Pantić, Menig (od 46. Natho), Rikardo.

METALAC: Maslarević, Vlalukin, Bačkulja, Mlađović, Antonijević, Stojić, Odada (od 76. Jočić), Krajišnik (od 86. Milićević), Fićović (od 66. Đurić), Cvetković (od 86. Šarić), Stuparević (od 76. Furtula).

BLOG UŽIVO:

90. MINUT - KRAJ! Po isteku trećeg minuta nadoknade vremena Lazar Lukić se oglasio poslednji put na današnjem meču. Partizan je savladao Metalac 3:1.

MN Press
 

88. MINUT - Pokušao je Vlalukin iz slobodnog udarca sa 18 metara, ali je šutirao pravo u Popovića.

81. MINUT - Posle Zdjelara, žuti karton dobija i Mlađović.

76. MINUT - Menjaju oba trenera. Šćekić je na terenu umesto Jojića. Kod gostiju, Jočić je zamenio Odadu, a Furtula Stuparevića.

73. MINUT - Razigrali su se crno-beli, Pantić je odlično proigrao sa leve strane Živkovića, koji je šutirao iz prve sa osam metara, ali preko gola.

68. MINUT - GOOOL!!! Partizan vodi 3:1, strelac je Natho! Popović je izašao sa svog gola skoro do centra terena, jednu povratnu loptu je iz prve vratio na polovinu Metalca, gde je Jojić istrčao sam pred Maslarevića. Nije vezista crno-belih bio sebičan, uposlio je Izraelca, koji je kao na treningu pogodio praznu mrežu.

MN Press
 

63. MINUT - Velika šansa za Partizan. Jojić je odlično uposlio mladog Jovića, koji je izašao sam pred golmana Metalca. Ipak, Maslarević je istrčao, skratio ugao i nogom uspeo da zaustavi pokušaj mladog ofanzivca "valjka".

60. MINUT - Malo se Maslarević na steku sata igre iskupio za skrivljeni penal. U razmaku od samo nekoliko sekundi uspešno je zaustavio pokušaje Rikarda sa sedam i Jojića sa dvadesetak metara. 

56. MINUT - Marko Živković dobija žuti karton. Dva minuta kasnije, Jović je zamenio Terzića.

MN Press
 

52. MINUT - GOOOL!!! Partizan vodi 2:1, strelac je Natho iz penala! Praktično ni iz čega su crno-beli došli do nove prednosti. Jedan defanzivac gostiju je vratio loptu ka Maslareviću, ali je golman Metalca loše primio, a Rikardo bio dovoljno blizu da se izbori za najstrožu kaznu. Čuvar mreže gostiju je dobio i žuti karton.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Stanojević je napravio tri promene na pauzi. Meninga je zamenio Natho, Miljković je mesto na terenu ustupio Živkoviću, a Obradović Uroševiću.

45. MINUT - Posle jednog minuta nadoknade završeno je prvo poluvreme. Partizan - Metalac 1:1.

MN Press
 

41. MINUT - Prvi konkretniji pokušaj Partizana. Obradović je sa leve strane centrirao na drugu stativu, najviši u skoku je bio Miljković, ali je šutirao glavom pored gola.

37. MINUT - Ništa vredno pomena se nije dogodilo od kako je Metalac izjednačio. Crno-beli su krenuli malo agilnije ka golu rivala, ali nisu uspeli ozbiljnije ugroze Maslarevića.

29. MINUT - GOOOL!!! Metalac je izjednačio, strelac je Stuparević! Potpuno zasluženo gosti dolaze do izjednačenja. Od momenta kada je Rikardo doveo crno-bele u vođstvo preuzeli su inicijativu, strpljivo pokušavali da ugroze Partizan i onda dočekali veliki kiks Saničanina, koji je rutinski iskoristio nekadašnji fudbaler Voždovca i Votforda.

MN Press
 

25. MINUT - Videli su crno-beli da ne mogu tek tako da prepuste terensku inicijativu rivalu, pa su izašli u nešto viši presing, u pokušaju da što pre i što lakše dođu do drugog gola.

17. MINUT - Malo i iznenađujuće, lopta je u poslednjih sedam, osam minuta više u nogama fudbalera Metalca, koji pokušavaju da dođu u priliku da ugroze Popovića.

MN Press
 

9. MINUT - PREČKA! Metalac je pokazao da neće tek tako prepustiti pobedu Partizanu. Posle centaršuta sa desne strane, Stuparević je u padu šutirao glavom, ali se lopta od prečke odbila u polje.

7. MINUT - GOOOL!!! Partizan vodi, strelac je Rikardo! Nije moglo bolje da počne za crno-bele. Odada je izgubio loptu na centru, sevnula je kontra "valjka", Jojić je sjajno uposlio Rikarda, koji je izašao sam pred golman gostiju, čiju je mrežu zatresao iz drugog pokušaja.

MN Press
 

1. MINUT - Prvi su sa centra krenuli fudbaleri Partizana, koji u prvom delu igre napadaju ka golu ispod severne tribine.

SASTAVI
PARTIZAN: Popović, Miljković, Miletić, Saničanin, Obradović, Zdjelar, Jojić, Terzić, Pantić, Menig, Rikardo.

METALAC: Maslarević, Vlalukin, Bačkulja, Mlađović, Antonijević, Stojić, Odada, Krajišnik, Fićović, Cvetković, Stuparević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike