Istorijski "el klasiko" pripao Realu: Alaba i Vaskez presudili Barsi na "Nou Kampu“

24.10.2021

16:17

0

Odigran i 248. najveći derbi španskog fudbala, bez dve najveće zvezde Lionela Mesija i Kristijana Ronalda,

Istorijski "el klasiko" pripao Realu: Alaba i Vaskez presudili Barsi na "Nou Kampu“
real1 - Copyright Tanjug/AP

"Nou Kamp“ će pamtiti 10. kola Primere i trijumf Barsinog večitog rivala rezultatom 2:1.

Strelci golova za veliku pobedu Reala bili su David Alaba, kome je ovo bio prvenac za „kraljevski klub“, kao i Lukas Vaskez u sudijskoj nadoknadi. Poraz je samo ublažio Serhio Aguero, takođe u samoj završnici.

Zahvaljujući ovom trijumfu, Real je prvi na tabeli sa 20 bodova iz devet mečeva, dok je Barsa osma.

Ozbiljnih prilika nije bilo u početnih 20-ak minuta, osim dva kornera za Real u 14. minutu. U oba navrata odbrana domaćina je otklonila opasnosti. A onda, „bura“ u 21. minutu, Vinisijus Žunior je ušao u kazneni prostor, pao, ali sudija Hoze Sančez nije smatrao da je to za penal. U redovima Reala svi su mislili suprotno, a trener Karlo Anćeloti samo je nemoćno digao ruke.

Tanjug/AP
 


Samo tri minuta kasnije, opet je Vinisijus bio u glavnoj ulozi. Ušao je u kazneni prostor, pokušao da zaobiđe Mark Andrea Ter Štegena, koji se u međuvremenu vratio na gol. Zatim su Brazilca okružili protivnički igrači i ishod je bio šut u spoljni deo mreže. U narednom napadu, mogao je domaćin do prednosti i Seržinjo Dest da bude strelac. Ipak, sa desetak metara poslao je loptu visoko preko gola. To je do tada bila najbolja prilika.

 

 


Rezultat se promenio u 32. minutu, a poveo je Real. Akcija je krenula iz kaznenog prostora Madriđana, a posle duplog pasa sa Rodrigom, David Alaba je sa 15-ak metara, sa leve strane pogodio suprotan ugao gola Ter Štegena. Za reprezentativca Austrije to je bio debitantski pogodak za „Los Blankose“, i svojevrsna kazna za pomenuti promašaj. Mogla je Barsa i da izjednači, ali je Đerar Pike u 35. minutu glavom poslao loptu pored gola. Alaba se ponovo istakao u 44. minutu, kada je izblokirao pokušaj Ansua Fatija sa nekoliko metara.

 

 

 

 


Uvodni minuti drugog poluvremena su prošli u znaku inicijative Barselone koja je uglavnom napadala po levoj strani. Ipak, ubrzo je Real počeo da uzvraća, pa je Vinisijus imao ozbiljnu šansu, ali je ipak osujećen u poslednjim trenucima. Zatim su izblokirani i Luka Modrić i Karim Benzema u dva uzastopna napada, u 61. minutu.

Dest je pokušao u 72. minutu, ali je lopta otišla preko gola, a u tim trenucima Ronald Kuman je umesto Fatija na teren poslao Serhija Aguera. Argentinac je ove sezone za novi klub igrao minimalno. Prvu šansu je imao u 85. minutu, ali nije bio precizan.

Kuman je napravio čak četiri izmene u drugom poluvremenu, a Anćeloti dve, ali to mu nije pomoglo da izbegne treći vezani poraz od Reala.

Inače, u 89. minutu, Tibo Kurtoa se povredio tokom ispucavanja lopte i ostaje da se vidi da li je nešto ozbilljnije. Do kraja je ostao na terenu, ali posle intervencije lekara i sa bolnom grimasom. U trećem minutu nadoknade, Pike je pao u kaznenom prostoru i tražio penal, ali sudija nije mislio tako.

Usledio je kontranapad koji je uspešno završio Lukas Vaskez. Ali to nije bio kraj, poraz je samo ublažio Kun Aguero.

Barsu u narednih šest dana očekuju dva meča u Primeri, sa Rajo Valjekanom i Alavesom, a zatim i okršaj sa Dinamom iz Kijeva u Ligi šampiona. Kada je reč o Realu, igraće sa Osasunom, Elčeom i Šahtjorom.

Rezultati 10. kola Primere:

Petak:

Osasuna - Granada 1:1 (1:0)
(Avilja 45 - Montoro 90)

Subota:

Valensija - Majorka 2:2 (0:2)
(Guedeš 90+3, Gaja 90+8 - Anhel 32, Dijakabi 38 ag)

Kadiz - Alaves 0:2 (0:1)
(Hoselu 6 p, 90+1)

Elče - Espanjol 2:2 (1:0)
(Boje 23, Benedeto 84 - Morlanes 51, Raul De Tomas 52)

Atletik B. - Viljareal 2:1 (1:1)
(Garsija 14, Muniain 77 p - Kokelan 32)

Nedelja

Sevilja - Levante 5:3 (3:1)
(Tores 8, Mir, 24, Karlos 38, El Hadadi 50, Režes 64 – Morales 33, 55, Melero 61)

Barselona - Real Madrid 1:2 (0:1)
(Aguero 90+7 - Alaba 32, Vaskez 90+4)

Betis - Rajo Valjekano 18.30 (TV Arena sport 4)

Atletiko Madrid – Real Sosijedad 21.00 (TV Arena PREMIUM 2)

Ponedeljak
Hetafe - Selta 21.00 (TV Arena sport)

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. N.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike