Fudbalska pravda oduzela pobedu "neroazurima" : Dibala sa penala za kraj nervoznog derbija

24.10.2021

20:30

0

Argentinac anulirao prednost domaćih stečenu golom Džeka u 17. minutu

Fudbalska pravda oduzela pobedu "neroazurima" : Dibala sa penala za kraj nervoznog derbija
dibala - Copyright Tanjug/AP

U derbiju 9. kola Serije A, fudbaleri Intera i Juventusa podelili su bodove odigravši 1:1. Gol za Inter postigao je Edin Džeko u 17. minutu, dok je tačku stavio Paolo Dibala pogotkom u 89. minutu iz penala.

Završnicu meča obeležilo je isključenje Simonea Inzagija u 88. minutu zbog protesta sudiji što je duel Aleksa Sandra i Denzela Dammfrisa okarakterisao kao faul za najstrožu kaznu. Uspešan sa penala bio je Dibala, kome je to bio drugi gol u novoj sezoni.

Tanjug/AP
 

Inter nastavlja da prati gradskog rivala i Napoli, ali sada se može reći da gubi korak, budući da zaostaje sedam bodova za vodećim dvojcem, koji je posle devet odigranih kola u Seriji A samo po jedanput prepustio rivalima po bod.

"Neroazuri" su golom Edina Džeka u derbiju protiv Juventusa došli do vođstva, ali je Juventus po svemu prikazanom možda bio i bolji tim.

 

 

"Stara dama" još nije pronašla pravu postavu, igru i ritam kako bi u ovoj sezoni došla do mesta koje svojim igračkim kadrom i tradicijom zaslužuje. Čak i kada pruže dobru partiju, pa i nadigraju rivala kao Inter tokom prvog poluvremena izostane nagrada za to, a kazna stigne iz prve prilike za gol rivala.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike