Jezive scene u Belgiji: Navijaču Sitija se bore za život posle batina koje je dobio na ulici, petorica uhapšena zbog napada

20.10.2021

12:45

0

Čovek star 63 godine pretučen je zbog šala kluba za koji navija

Jezive scene u Belgiji: Navijaču Sitija se bore za život posle batina koje je dobio na ulici, petorica uhapšena zbog napada
Tan2021-10-19_184312550_0 - Copyright tanjug/AP Photo/Olivier Matthys

Navijač Mančester Sitija teško je povređen u tuči u Brižu posle utakmice fudbalera Briža i Mančester Sitija (1:5) u Ligi šampiona.

Reč je o čoveku od 63 godine, Belgijancu Gvidu de Povu, koji je u trenutku napada bio sa svojim sinom i jooš dva prijatelja. Napravili su pauzu da nešto kupe, a u prodavnici su mu oteli šal Sitija. Na parkingu je tražio svoje navijačko obeležje nazad, a onda ga je grupa pristalica Briža napala i brutalno pretukla. Ostavljen je da leži bez svesti i u lokvi krvi.

 

 

Policija je saopštila da su hitne službe brzo stigle na lice mesta i da se čoveku bore za život.

- Moj otac je kukavički napadnut zbog šala Sitija kada smo se zaustavili u Drugenu. Proputovali smo Englesku i ostatak Evrope i nikad nije bilo problema. Jednom Siti dođe u Belgiju i tebe su hteli da ubiju - napisao je sin pretučenog čoveka, koji se kako navode mediji nalazi u komi.

 

 

Klub Briž i Mančester siti su se odmah oglasili i naveli da su zgroženi, da sarađuju sa policijom u Belgiji kako bi se došlo do što više korisnih informacija o počiniocima. Oba kluba šalju podršku porodici čoveka kome se bore za život.

Poslednje saopštenje policije je da je uhapšeno pet napadača, te da je istraga o nemilom događaju i dalje u toku. Poruke podrške šalju i fudbaleri i nadaju se da će čovek uspeti da se izvuče.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike