Njukasl ostao bez trenera, Brus otišao ponosan: Koje to "veliko" ime stiže na klupu?

20.10.2021

09:59

0

Menadžer dogovorio sporazumni raskid saradnje sa novim vlasnicima i zaradio 9,5 miliona evra

Njukasl ostao bez trenera, Brus otišao ponosan: Koje to "veliko" ime stiže na klupu?
Tan2021-10-20_12034461_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Scott Heppell, File

Bilo je pitanje trenutka kada će novi vlasnici Njukasla početi sa sečom, a prvi koji je ostao bez posla je legendarni menadžer Stiv Brus.

Do prekida saradnje je, doduše, došlo sporazumno, ili je bar tako predstavljeno javnosti.

Klub je informaciju o razlatu sa menadžerom objavio na zvaničnom internet sajtu uz zahvalnost Brusu za ono što je uradio vodeći "svrake" u prethodnom periodu.

Stiv Brus je na klupi Njukasla proveo nešto više od dve godine, a klub je pod njegovom komandom bio na 13. i 12. mestu u Premijer ligi. Stigao je i do četvrtfinala FA kupa i Karabao kupa, ali je ovu sezonu počeo izuzetno loše.

Privremeno će Njukals voditi Grejem Džons, a procedura pronalaženja novog trenera uveliko je u toku. Za to vreme Brus, koji će, kako piše Dejli mejl, za prevremeni prekid saradnje dobiti oko 9,5 miliona evra, mirno poručuje:

- Zahvalan sam svima koji su na bilo koji način povezani s Njukaslom zbog ukazane šanse da vodim ovaj jedinstveni klub. Hvala mog stručnom timu, igračima i pomoćnom osoblju na teškom i predanom radu. Bilo je uspona i padova, ali oni su uvek davali sve od sebe. Na njih sam posebno ponosan.

Sada već bivši menadžer imao je šta da kaže i novim vlasnicima Njukasla.

- Ovo je klub sa neverovatnom podrškom i nadam se da će ga novi vlasnici odvesti na kom svi želimo da bude. Svima želim mnogo sreće i sve najbolje u nastavku sezone i u budućnosti - zaključio je legendarni menadžer.

I dok se mediji bave nagađanjima koje će biti to veliko trenersko ime koje će sesti na klupu tima sa začelja tabele u Premijer ligi, iz Njukasla poručuju da se neće oglašavati sve dok dogovor ne bude postignut.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike