Uvek neka frka oko ovog čoveka! Granit Džaka ponovo razlog za medijsku gužvu u Švajcarskoj

14.10.2021

14:45

0

Komentator tokom prenosa utakmice reprezentacije rekao da mu Džaka ne fali u timu

Uvek neka frka oko ovog čoveka! Granit Džaka ponovo razlog za medijsku gužvu u Švajcarskoj
džaka - Copyright MN Press

Već dva dana u Švajcarskoj u medijima je jedna od najvažnijih fudbalskih tema Granit Džaka. Za razliku od prethodnog puta, kada su se u zemlji čokolade i satova razočarali u svog kapitena što ne želi da se vakciniše, pa je zaradio koronavirus, sada Džaka nije dao svoj doprinos skandalu, ali se on stvorio posle utakmice u Viljnusu.

Švajcarci su protiv Litvanije držali komotnih 3:0 kada je komentator na kanalu SRF novinar Saša Rojfer izgovorio rečenicu zbog koje se podigla cela nacija na noge:

- I Frojler igra kao i obično. To su dva pouzdana radnika. Naravno da vam nedostaje kreativni deo koji Zakaria može da donese. Zasad je dobro. Ali i danas to govorim sasvim otvoreno: Džaka mi ne nedostaje - shvativši da je rekao nešto što bi moglo kasnije da izazove velike probleme, Rojfer je dodao:

 - Naravno da je igranje s njim još bolje, ali on ne nedostaje. Švajcarci su pronašli rešenja za ovaj problem.

Komentator nije ništa pogrešio u osećaju, ali je njegova prva misao već napravila pometnju. Zbog toga je čak i selektor Murat Jakin morao da reaguje:

- Malo me iritira ova izjava. Potrebni su nam svi igrači. Svi imaju svoje dobre trenutke. Granit je u svakom trenutku pokazao da je važan timu. I to morate poštovati. Ova izjava apsolutno nije na mestu.

Novinar je, naravno, morao da nastavi sa svojim pravdanjem:

- Ostajem pri svojoj izjavi, ali ne radi se o kritikovanju Džake. On je nezamenljiv. Moje mišljenje je da je Jakin našao dobre alternative u veznom redu kombinacijom Fojlera i Zakarije. Možemo apsorbovati izostanak Džake. Švajcarska igra dobro čak i ako Granit nije u timu.

Švajcarci u poslednjem kolu kvalifikacija gostuju Italiji sa kojom se bore za prvo mesto u grupi C. Italijani imaju bolju gol razilku, ali Švajcarci su već na EP pokazali Francuzima da im nametnute podele na favorite i autsajdere ništa ne znače.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike