Ako je samo loš dan, neće biti problem da se zaboravi Luksemburg

09.10.2021

20:40

0

Srbija je golom Dušana Vlahovića ostvarila novu pobedu u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022

Ako je samo loš dan, neće biti problem da se zaboravi Luksemburg
orlovi6 - Copyright tanjug/ap

Fudbalska reprezentacija Srbije ima pravo na loše veče. Pod uslovom da je većina "orlova" jutro ustala na levu nogu, da nema govora o "sistemskom kvaru", najlošija partija za vreme selektorskog mandata Dragana Stojkovića Piksija biće im oproštena i brzo zaboravljena.

Pamtiće se gol Dušana Vlahovića u 68. minutu za 0:1, tri boda i sačuvana tradicija u mečevima sa sasvim solidnim Luksemburgom, koji će za tri dana izaći na megdan Portugalu.

"Orlovi" su delovali bezvoljno, često i bezidejno, energetski nedovoljno angažovano, pa je čak i skromni Luksemburg delovao kao neka ekipa koja bi mogla iz ovog duela da izađe sa nečim većim od časnog poraza. Možda bi se to i desilo, ali u određenim situacijama kada im se ukazivala prilika da nešto više naprave pred golom Predraga Rajkovića delovali su lakomisleno, tako da su im pokušaji završavali nerezonskim udarcima iz daljine ili pogrešnim proigravanjima daleko od najbolje postavljenog saigrača.

tanjug/ap
 

Naši na drugoj strani, naši nisu bili produktivni u stvaranju prilika kao u prethodnim mečevima. Najviše iz razloga, jer lopte Dušana Tadića u odsudnim trenucima nisu bile dovoljno mirne. Koridori ka Mitroviću bili su zatvoreni, a prekidi nisu donosili ništa opasno po gol Morisa.

Najveći problem je bio nedostatak pravih lopti u prostor ka krilima Kostiću i Đuričiću, a kad su oni odsečeni, onda i nije ni moglo biti centaršuteva za najboljeg strelca. Očigledno je da su se protivnici za ovu taktiku našeg selektora jako dobro pripremili i nije ih moglo dva puta na isti način naterati na predaju.

tanjug/ap
 

Ipak, nekako su "orlovi" izmislili taj toliko čekani gol! Realizaciju je odradio na velemajstorski način Dušan Vlahović, koji je jednu loptu iz dubine primio sa mnogo osećaja, tako da je već u prvom kontaktu izbacio iz igre svog čuvara. U nastavku je rutinski završio akciju i svojoj ekipi doneo pobedu.

Naredni meč Srbija igra 12. oktobra protiv Azerbejdžana.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike