UŽIVO Luksemburg - Srbija: Vlahović prekinuo mučenje "orlova" i overio tri boda (KRAJ)

09.10.2021

18:33

0

Selektor Srbije ponovo izveo napadačku postavu kao u Dablinu protiv Republike Irske

UŽIVO Luksemburg - Srbija: Vlahović prekinuo mučenje "orlova" i overio tri boda (KRAJ)
orlovi5 - Copyright tanjug/ap

Selektor Dragan Stojković Piksi ne odustaje od napadačkog stila igre, pa je protiv Luksemburga pripremio ofanzivnu postavu, u kojoj će samo šematski Filip Đuričić pokrivati celu desnu stranu, dok će u stvarnosti njegova leđa čuvati Miloš Veljković.

Defanzivac Verdera dobio je priliku nakon što je postalo jasno da Nikola Milenković, koji je pokrivao tu poziciju, zbog povrede neće biti spreman da zaigra protiv Luksemburga.

 

 

Piksi ovim potezom želi da obezbedi veći posed lopte, pa će tako nominalni štoperi Veljković i Strahinja Pavlović prilikom ofanzivnih akcija našeg tima igrati visoko uz liniju kao bekovi, dok će se Nemanja Gudelj povlačiti u sredinu da zajedno sa Matijom Nastasićem bude prepreka svakom pokušaju rivala da pravi kontru, ali će sa te pozicije otvarati i sve napade ka golu Luksemburga.

 

 

Ovakvo taktičko opredeljenje je sasvim dobro funkcionisalo u Dablinu protiv Irske, gde je, kako i sam selektror reče, nedostajala samo završnica da bi bila nagrađena bolja igra u polju od rivala.

 

K R A J

90+4 minut - Radonjić za kraj nastavio svoju seriju promašaja!

90+2. minut - Poništen zbog ofsajda! VAR proverava! Ništa od gola!

90+2. minut - Gol Vlahovića....

90. minut - Još četiri minuta nadoknade vremena!

90. minut - Radonjić šutirao sa ivice kaznenog preko gola!

87. minut - Ulazi Nemanja Maksimović umesto Mitrovića. Pre zadnjeg veznog Hetafea, priliku je dobio i Saša Lukić. Namera selektora je da zatvori sve prilaze Rajkovićevom golu. Na trenutak se pojavila informacija da VAR proverava eventualno postojanje osnova za dosuđivanje penala! Ili je bila greška ili se sudijama učinila neka situacija u našem šesnastercu spornom za najstrožu kaznu. Srećom, ništa!

83. minut - Uprkos lošim iskustvima, "olrovi" ponovo vežbaju spuštanje ritma i rutinsko završavanje utakmice sa minimalnom prednošću od jednog gola. Ništa se dešava dosta dugo, ali to od Luksemburga i ne čudi, jer će i častan poraz umeti da proslave. Kod igre Srbije će Vlahovićev gol probati da maskira sve loše stvari, ali ...

73. minut - Ako je Srbija izvukla pouke iz meča sa Irskom, onda će nastaviti da napadaju dok još jednom ne pogode za novo vođstvo.

tanjug/ap
 

68. minut - Proveravao je VAR da li se cenatrfor Fjorentine nalazio u ofsajdu kada je dobio dubinsku loptu od Veljkovića. On se već u prijemu oslobodio čuvara, sebi dao pas kojim je došao u poziciju da šutira i pogodi mrežu Morisa. Odličan potez mladog centarfora!!!

tanjug/ap
 

68. minut - Goool, Vlahović 0:1!!

63. minut - Umesto pritiska, Srbija pada energetski. Ne deluje kao ekipa koja bi mogla da iskreira pobedu protiv ovakvog Luksemburga. Pitanje je da li postoji igrač na klupi koji bi mogao da preokrene situaciju, budući da Radonjić nije doneo bitne promene u odnosu snaga dve ekipe.

56. minut - Sa klupe orlova traži se visok presing. Čini se da trkački naši igrači ne mogu da odgovore ovim zahtevima. Luksemburg prelako osvaja teren, ali se vidi jedna doza naivnosti koja je rezultat manjka iskustva. Nešto bi moralo da se promeni u samoj postavci igre naših, budući da su ovako pročitani i ne deluju dovoljno opasni čak ni za ovakvog rivala.

51. minut - Naši su krenuli da koriste Radonjića po desnoj strani i da odatle češće pokušvaju sa napadima, ali i rival je pripremljen za takvo opredeljenje Piksija. Na drugoj strani terena, Kostić nema više onu podršku Pavlovića, budući da njegova zamena Spajić nema ni mirnoću, ni brzinu kao igrač Monaka.

46. minut - Srbija kreće po pobedu!

- Izmene u timu Srbije. Umesto Đuričića ulazi Radonjić, a Pavlović, koji je imao žuti karton ustupiće svoje mesto Spajiću.

45. minut - Poluvreme. Od dolaska Piksija na selektorsku poziciju, jedno od najlošijih izdanja, u ravni sa onim protiv Portugala na Marakani.

44. minut - Gužva oko Tadića posle njegovog pokušaja da iznudi penal. U toj gužvi Đuričić i Karlson su bili najratoborniji pa su obojica dobili po karton. Bio je start gomana Morisa, malo je i zakačio po nogama Tadića, ali VAR nije signalizirao penal, a i Škot se složio sa takvom procenom situacije.

40. minut - Još jedan korner nije doneo promenu rezultata u korist "orlova". Lako se dolazi do šesnaesterca, ali kada je potrebno napraviti završno dodavanje nikako da se asistent i realizator pronađu u pravom momentu. Zabrinjava, međutim, naša igra u fazi odbrane. Ozbiljniji protivnik umeo bi da kazni toliko nepromišljenosti i naivnih ispadanja. Očigledno da pojedinci zaboravljaju svoje zadatke kada je lopta u posedu Luksemburga, ali isto tako su česte greške pri kojima rival dobija loptu u noge kao plod pogrešnih dodavanja naših reprezentativaca.

33. minut - Period smušene i neorganizovane igre Srbije. Luksemburg je iz toga mogao da profitira da Bareiro nije jednu veoma opasnu situaciju završio amaterskim šutem sa preko 20 metara u momentu kada je imao sasvim slobodnog igrana na desnoj strani sa otvorenim putem ka Rajkoviću.

30. minut - Pokušaj Pavlovića glavom posle kornera Tadića, ponovo pored gola!

26. minut - Kontra za Srbiju koju je pokrenuo iz dubine našeg dela terena Sergej Milinković-Savić. Odmah je prvim pasom dobijena prednost igrača, pa su se četvorica fudbalera Srbije našla nasuprot trojice protivničkih. Od svih rešenja Vlahović je izabrao da šutira iskosa sa desne strane, njegova levica nije bila dobro nameštena, pa je udarac prohujao pored stative.

22. minut - Karton za Pavlovića, ne igra sledeći meč protiv Azerbejdžana. Bila je to serija pogrešnih odluka koja je započela nesmotrenošću Nastasića koju Til nije kaznio. Onda je Gudelj probao da dribla na oko 20 metara od gola Rajkovića, a kada je izgubio loptu i otvorio kontru protivniku, Pavlović je iza leđa napravio prekršaj. Opravdani žuti karton.

19. minut - Odlično kombinovanje našeg tima po desnom boku završeno je pasom do Mitrovića koji se nalazio na ivici kaznenom prostora. Sa te pozicije mogao je još koji korak da napravi ka sredini kaznenog prostora, ali on je odlučio da gađa Vlahovića koji je bio u trku ka drugoj stativi. Taj centaršut napadača Fulama bio je prejak za njegovog saigrača u špicu.

14. minut - Prva pretnja Luksemburga, posle kornera i centaršut Manuela Pinta, koji nije pronašao saigrače pred Rajkovićevom mrežom.

12. minut - Još jedan grub start Bareira. Iz tog duela Pavlović je izvukao deblji kraj. Sudija nije pokazao drugi žuti i isklječenje domaćem fudbaleru, ali ovaj faul mu je zapamćen i ostao mu je kao opomena.

9. minut - Kontra, "tri na dva", Vlahović je završava lošim dodavanjem.

7. minut - Orlovi, očekivano aktivniji, sa većom željom da dođu prvi do vođstva. Pavlović je imao jedan pokušaj solo akcije po levom krilu, ali nije dobro iskontrolisao loptu, pa je prilika otišla u nepovrat.

4. minut - Šansa za Tadića ... Šteta, bila je to jedna dobra dubinska lopta u prazan prostor, naš kapiten se nije dobro snašao kada se našao oči u oči sa golmanom Morisom.

2. minut - Slobodan udarac za Tadića, koji je pored živog zida spustio loptu za Kostića. Odmah je usledio udarac krila "orlova", ali je golman bio na mestu.

1. minut - Odmah žuti karton za domaće, Bareiro!

1. minut - Počelo je!

BLOG UŽIVO

LUKSEMBURG - SRBIJA

Stadion: Luksemburg. Gledalaca: 9.000. Sudija: Kolum (Škotska)

 Luksemburg: Moris - Jans, Šano, Karlson, Mihael Pinto - Sinani, Bareiro, S. Til, O. Til - Sančes, Devil.

Srbija: Rajković - Veljković, Nastasić, Pavlović - Đuričić, Gudelj, Milinković-Savić, Kostić - Tadić - Vlahović, Mitrović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike