Toni Parker kao Žarko Zečević! NBA zvezda postaje "alfa i omega" francuskog fudbalskog prvoligaša

13.10.2021

10:10

0

Bivši francuski reprezentativac mogao bi da preuzme kontrolu nad Olimpik Lionom

Toni Parker kao Žarko Zečević! NBA zvezda postaje "alfa i omega" francuskog fudbalskog prvoligaša
toni parker - Copyright Profimedia

Bivša NBA zvezda i aktuelni predsednik francuskog evroligaša Avela Toni Parker najavio je svoj dolazak na mesto prvog čoveka Fudbalskog kluba Olimpik Lion ukoliko sadašnji predsednik Žan Mišel Ola odluči da mu preda svoju funkciju.

Parker kao član Upravnog odbora "OL Groupe" projektovan je još ranije od strane ove grupacije da preuzme deo odgovornosti za upravljanje klubom, a sada se to pitanje aktualizuje jer se kod Ole vidi "zamor materijala" posle neprekidnog predsednikovanja od 1987. godine do danas. Sam Parker nema ništa protiv te ideje:  

- Zašto da ne - rekao je Parker u mikrofon "Kanal Plusa":

- Volim fudbal, volim košarku. Sada su Asvel i Olimpik Lion ista porodica. Nadam se da će Žan-Mišel Ola biti sa nama još dugo. I onog dana kada bude poželeo da ga neko nasledi, nadam se da će biti ponosan ako bude rekao da ću to biti ja. U svakom slučaju, spremam sam.

Parker je rekao da Lion ima najboljeg mogućeg predsednika.

 - Imam mnogo simpatija za Žan-Mišela, on je po mom mišljenju najbolji predsednik. Može da vam se sviđa ili da ga mrzite, ali možete samo da poštujete ono što je uradio sa ovim klubom.

Od decembra 2019. godine "OL Groupe" je holding društvo koje kontroliše Olimpik Lion, a poseduje i 31,67% kapitala Asvela. Toni Parker je, takođe, integrisao svoj kapital u ženskom fudbalskom klubu OL Rejn iz Sijetla sa svojim partnerima iz Kine i SAD u ovu grupu. Osnovna ideja njegovih partnera je da se izgrade košarkašku arenu u blizini Vilerbana u koju bi se košarkaši Asvela uselili 2023. godine.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike