Fijasko Đorđevićevog Fenera u Berlinu, Efes još bez pobede u Evroligi

12.10.2021

21:40

0

Autor: A. Š.

CSKA siguran u ruskom derbiju, milanska Olimpija maksimalna posle tri kola

Fijasko Đorđevićevog Fenera u Berlinu, Efes još bez pobede u Evroligi
vasilije-micic-anadolu-efes-istanbul-eb21 - Copyright Euroleague

Anadolu Efes na startu sezone u Evroligi ne liči na ekipu koja brani evropski tron! Ni posle tri uvodna meča, izabranici Ergina Atamana ne znaju za trijumf u novom izdanju elitnog takmičenja, a posle Reala i moskovskog CSKA, bolji od istanbulskog velikana bio je i Asvel – 75:73.

Ništa nije slutilo na ovakav epilog posle prvog poluvremena, u kojem je Efes bio apsolutno dominantnija ekipa. Predvođeni sjajnim Vasom Micićem, „pivari“ su u 24. minutu imali ogromnih 56:37, verovatno pomislili da je meč gotov i napravili kardinalnu grešku.

Lakomb i Adetokumbo poveli su domaće ka preokretu, koji je krunisan pobedonosnim poenima grčkog košarkaša 12 sekundi pre poslednjeg zvuka sirene.

Vasa Micić je sa 24 poena bio ubedljivo najefikasniji igrač na meču, dok je Filip Petrušev na terenu proveo samo dva minuta, bez učinka.

CSKA je bio siguran u ruskom derbiju protiv Zenita 77:67, milanska Olimpija srušila je i Makabi 83:72, zadržavši tako maksimalan učinak, dok je Baskonija u veoma dramatičnoj završnici upisala pobedu protiv Panatinaikosa (81:79), u čijem dresu je Nedović za 11 minuta ubacio pet poena.

Slično Efesu, i drugi istanbulski predstavnik u Evroligi je doživeo poraz. Đorđevićev Fenerbahče vodio je u Berlinu protiv Albe 35:25 u finišu prvog poluvremena, da bi u nastavku potpuno stao i dozvolio nemačkom timu da u završnici duela povede i sa 17 razlike. Na kraju Alba je slavila 84:70.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike