Lion je bio prinuđen da bira - PSŽ ili Rendžers: Šaćiri zbog vakcine propušta start Lige Evrope!

15.09.2021

05:12 >> 05:18

0

Autor: Adam Štulić

Novajlija iz Liverpula neće igrati na Ajbroksu

Lion je bio prinuđen da bira - PSŽ ili Rendžers: Šaćiri zbog vakcine propušta start Lige Evrope!
Copyright Đerdan Šaćiri foto: Profimedia

Pokazao je Đerdan Šaćiri da bi ove sezone mogao da bude značajna karika u igri Olimpika iz Liona. Na debiju je upisao asistenciju u pobedi protiv Strazbura (3:1), zbog čega su ga mnogi videli kao jednog od većih aduta na startu Lige Evrope, koji će, ipak, morati da preskoči.

Švajcarski reprezentativac neće u sredu otputovati sa ostatkom ekipe u Glazgov na meč prvog kola Lige Evrope sa Rendžersom, zbog toga što je primio samo jednu dozvu vakcine protiv virusa korona.

Čelnici Liona dobili su obaveštenje od francuskih vlasti da bi Šaćiri, zbog nepotpune vakcinacije, po povratku iz Škotske morao u sedmodnevni bez mogućnosti da trenira, zbog čega bi izvesno propustio gostovanje na „Parku prinčeva“ protiv PSŽ narednog vikenda, kao i duel protiv Troe iduće srede.

Zbog toga je rukovodstvo Liona donelo odluku da je za sve najbolje da Šaćiri preskoči duel sa Rendžersom, na kojem je Francuzi, ipak, moći da računaju na brazilske reprezentativce Bruna Gimaraeša i Lukasa Paketu, zahvaljujući UEFA.

Kako pišu francuski mediji, tandem Brazilaca se u petak vratio iz domovine, koja se u Škotskoj vodi kao zemlja iz „crvene zone“, zbog čega bi im pri dolasku na Ostrvo bio određen desetodnevni karantin. Ipak, evropska kuća fudbala je pronašla način da Gimaraeš i Paketa budu izuzeti iz ovog pravila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike