Kapiten Tadić zadovoljan, heroj Vlahović - skroman: Već se okrenuli Portugalu

12.10.2021

21:21

0

Autor: A. S.

"Orlovi" su večeras trijumfovali nad selekcijom Azerbejdžana sa 3:1

Kapiten Tadić zadovoljan, heroj Vlahović - skroman: Već se okrenuli Portugalu
0MET0635 - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije slavili su večeras u pretposlednjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a reprezentaciju Azerbejdžana na stadionu "Rajko Mitić" savladali su sa 3:1.

Da je zadovoljan učinjenim, prvi je istakao selektor Dragan Stojković Piksi, a sličnog mišljenja je i kapiten reprezentacije Dušan Tadić.

- Morali smo da budemo oprezni zbog žutih kartona. Otkad je Mister došao, pokazali smo da smo ekipa i najbitnije da smo pobedili. Imali su protivnici jednu priliku u prvom poluvremenu, a i mi smo u drugom imali njih nekoliko. Ima mnogo dobrih stvari u igri, a na kraju, nema ništa lepše nego da igramo protiv Portugala za prolaza - kazao je Tadić.

Dušan Vlahović je postigao dva, dok je Tadić pogodio za konačnih 3:1 sa bele tačke.

- Mnogo je golova pred njim. Ja sam mu rekao, ako bude još jedan penal, da ću mu dati da postigne još jedan - zaključio je Tadić.

Upravo je Vlahović večeras bio heroj Srbije, a interesantno da je drugi pogodak, kojim je vratio vođstvo, bio njegov 28. u sezoni - za reprezentaciju i Fjorentinu.

-  Čestitam i rivalima na fer borbi, i mojim saigračima na borbenosti. Imali smo mnogo šansi, iskoristili smo samo tri, ali najbitnije je da smo pobedili, pa idemo sada na to "finale" s Portugalcima.

Iako je prema mišljenju mnogih, sa dva pogotka i bio najbolji na terenu, ne stavlja sebe u prvi plan.

- Nikad nisam zadovoljan. Kada se zadovoljiš nečim, onda to nije to. Težim tome da nikada ne budem u potpunosti zadovoljan učinkom. Eto, mogao sam bolje, mogao sam da postignem još neki pogodak, ili podelim asistenciju, ali... Bogu hvalu, svi smo završili zdravi, a i pobedili smo.

Sve sada staje u jedan meč, koji će 14. novembra biti odigran u Lisabonu sa prvacima Evrope.

- Mi smo bili svesni svog kvaliteta, ali uvek nam je nešto falilo. Sada se nekako sve namestilo, a svakako i dolazak "mistera" (selektora Dragana Stojkovića) je na to uticao. Što se Portugalaca tiče... Ja, eto, ne vidim što bi oni imali veće šanse od nas! Samo da mi odigramo hrabro, da probamo da dominiramo tamo i odemo na Mundijal, što bi bila velika stvar - zaključio je Dušan Vlahović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike