Piksi zadovoljan nakon Azerbejdžana: O Vlahoviću biranim rečima, podršci Rajkoviću, Portugalu...

12.10.2021

21:01

0

Autor: A. S.

"Orlovi" su večeras trijumfovali nad selekcijom Azerbejdžana sa 3:1

Piksi zadovoljan nakon Azerbejdžana: O Vlahoviću biranim rečima, podršci Rajkoviću, Portugalu...
0MET0764 - Copyright MN Press

Fudbaleri Srbije slavili su večeras u pretposlednjem meču kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, a reprezentaciju Azerbejdžana na stadionu "Rajko Mitić" savladali su sa 3:1.

Selektor srpske reprezentacija Dragan Stojković Piksi rekao je da je zadovoljan igrom "orlova" nakon pobede-

- Mislim da smo pokazali jednu kompletnu dominaciju od prvog do poslednjeg minuta. Igrači su bili raspoloženi za igru i to rezultat pokazuje. Uradili smo ono što smo želeli i ono što smo očekivali - kazao je Piksi.

U drugom poluvremenu, rezultat je došao na svoje nakon iznenadnog izjednačenja u finišu prvog poluvremena.

- Znali smo da ćemo da dođemo do šanse i do gola, zato nije bilo panike. Imaju kartone, nismo hteli kasnije da žalimo za nečim. Osetili smo da utakmica nije prljava i da mogu da uđu - naveo sam Stojković.

Ostao je još samo jedan meč u kvalifikacijama, i to onaj sa Portugalijom u gostima, a tu će se ujedno odlučivati ko će direktno na Mundijal.

- Imamo dovoljno vremena, nekih mesec dana. Mi smo znali da će, nekih 95 odsto, odlučivati. Čestitam momcima na dobroj igri, na borbenosti, ali imamo još dosta vremena da razmišljamo o toj utakmici - naveo je Stojković.

O Vlahoviću biranim rečima

- Mislim da je Dušan bio fantastičan večeras, kao i svi igrači. Nagrada za njegovu borbenost i htenje su ta dva gola koja je postigao. On je igrač u usponu, igrač koji zaista pleni neverovatnom željom da se dokazuje - rekao je Piksi.

Na konferenciji je pristutan bio i italijanski novinar, koji se dodatno interesovao upravo za aktuelnog napadača Fjorentine.

- Znate da je Vlahović supertalentovan, znate njegove igre iz Serije A, a ona je i večeras bila neverovatna. Apsolutno sam srećan što ga vidim na terenu, ako znate početak kvalifikacija, prva utakmica je bila protiv Republike Irske, bio je član startne postave, ne zbog lepote, već zato što ima kvalitet kao "devetka". Veoma sam zadovoljan ne samo golovima, već i njegovim ponašanjem na terenu. On je fajter, neko ko se nikada ne predaje. Igrač koji se uvek daje u svom poslu, želim mu samo da nastavi, sjajna budućnost je ispred njega - sipao je hvalospeve Stojković o svom trenutno najboljem igraču.


- Od početka ovih kvalifikacija primetili ste da smo tim koji želi da igra napadački fudbal, tim koji želi da igra lepršavo, nešto što ljudi vole da vide, a samim tim da budemo tim koji stvara šanse. I sa svim oni što igrači pokazuju možemo da budemo zadovoljni, posebno odnosom prema dresu reprezentacije Srbije, prema poštovanju svih taktičkih zamisli i strategija.

- Mislim da naši igrači uživaju da igraju fudbal, to me posebno raduje, volim da ih vidim srećne. Naravno, utakmica kao utakmica može da donese iznenađenje, grešku, to je sastavni deo fudbala, ali to ne menja naš odnos prema igri i ono što želimo da pokažemo na terenu - rekao je Piksi.

Govorio je selektor o situaciji iz finiša prvog poluvremena, kada su reprezentativci Azerbejdžana iskoristili grešku odbrane, odnosno pogrešnu procenu golmana Predraga Rajkovića, za 1:1, ali Piksi mu nije na tome zamerio.

MN Press
 

- Iskreno, zagrlio sam ga i rekao sam mu da to nema nikakve veze, da ćemo pobediti utakmicu. To je podrška koju trener treba da da igračku. Znamo da je greška, ne možemo da je popravimo, ali ima vremena dovoljno. U svlačionici je vladala potpuna tišina, bili smo fokusirani na ono što predstoji u sledećih 45 minuta, tako da je to zaista bilo za primer, to će vam igrači potvrditi. Nema mesta panici, ja sam potpuno kontra od toga, ja sam neko ko donosi mirnoću igračima. A to što govorim, verovatno možete da vidite i u našoj igri.

Selektora interesuje samo prvo mesto u grupi, te se u Portugal ide po tri boda.

- Nisam se bavio kalkulacijama, bio sam fokusiran na tim, koje igrače izabrati... Ubeđen sam bio da ćemo igrati do kraja. Ne mislite valjda da sam mislio da ćemo biti treći ili četvrti u grupi? To se i dešava. Ta poslednja utakmica će odlučiti koja će reprezentacija sa prvog mesta na Svetsko prvenstvo, a mene zanima samo prvo mesto. Da su mi rekli da smo obezbedili baraž, rekao bih da me ne zanima, mene zanima samo to prvo mesto. Nisam uopšte iznenađen, znao sam da će tako i biti.

Na kraju, Stojković je podvukao i izneo generalni utisak sa stadiona "Rajko Mitić".

- Generalno, utakmica je bila prelepa, sa mnogo lepih akcija, sa domiancijom našeg tima, mislim da je pobeda apsolutno zaslužena i važno je da smo uradili ono što smo želeli, za šta smo se spremali. Čestitke igračima na velikoj borbenosti, na svemu što su pokazali. Vreme je da se odmore, pa se vidimo za mesec dana da se pripremimo za ono najvažnije. Radimo neke stvari veoma lako, a to je da stvaramo šanse, nešto što je najteže u fudbalu. Imamo satisfakciju za ono što smo uradili do sada. Želimo da nastavimo - zaključak je selektora Dragana Stojkovića Piksija.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike