Tadić slomio uporne Azere, Srbija obezbedila baraž, ali se neće time zadovoljiti! (VIDEO)

12.10.2021

20:38

0

Autor: A. Š.

Piksijevi izabranici nastavljaju borbu za Mundijal

Tadić slomio uporne Azere, Srbija obezbedila baraž, ali se neće time zadovoljiti! (VIDEO)
0MMM2277 - Copyright MN Press

Fudbalska reprezentacija Srbije ulazi u ciljnu ravninu trke za mundijalsku vizu. U pretposlednjem kvalifikacionom okupljanju za SP u Kataru, „orlovi“ su na stadionu „Rajko Mitić“ savladali Azerbejdžan i tako na maksimalan način završili oktobarski ciklus - 3:1.

Posle minimalnog slavlja u Luksemburgu, izabranici Dragana Stojkovića u Beogradu su savladali Azere, sačuvavši tako šanse za prvo mesto i direktan plasman na SP u Kataru naredne godine.

Odlučujući meč Tadić, Mitrović i drugovi igraće u novembru u gostima protiv Portugala, u direktnom duelu za prvo mesto i izbegavanje baraža.

Pročitajte izveštaj Dejana Petkovića

BLOG UŽIVO:

90. MINUT - Meč je produžen za pet minuta. Utakmica je završena pobedom Srbije 3:1!

88. MINUT - Još dve promene u Srbiji. Mladenović i Maksimović su zamenili Lazovića i Vlahovića.

83. MINUT - GOOOOOOL!!!! Tadić sa bele tačke overio trijumf "orlova". Posle kornera i šuta Veljkovića glavom lopta je pogodila u ruku Medvedeva. 

74. MINUT - Trostruka promena kod gostiju, Dadašova je zamenio Šidajev, Abdulajev je mesto na terenu ustupio Nurijevu, dok je umesto Ozobića u igri Alaskarov. Ubrzo promenu pravi i Piksi, umesto Kostića je ušao Radonjić.

69. MINUT - Samo četiri minuta bilo je potrebno Mitroviću da uđe u veliku šansu. Sjajno se napadač Njukasla zagradio u kaznenom prostoru rivala, šutirao sa šest, sedam metara i kada su svi već videli loptu u golu, Mamadalijev je još jednom sjajnom intervencijom sačuvao gol.

65. MINUT - Dvostruka promena Stojkovića. Jovića i Grujića zamenili su Mitrović i Tadić.

MN Press
 

63. MINUT - Aplauzi za Vlahovića. Posle centaršuta Kostića sa leve strane, mladi napadač je "uhvatio makazice", ali je lopta otišla pored stative. Odmah potom prva promena kod gostiju, Huseinova je zamenio Mutalimov. Minut kasnije Mehmedev dobija žuti karton.

55. MINUT - Dobra prilika za Jovića. Ušao je napadač madridskog Reala po levoj strani u kazneni prostor gostiju, šutirao sa desetak metara u bliži ugao, ali je pogodio spoljni deo mreže. 

53. MINUT - GOOOOOOL! SRBIJA PONOVO VODI! Strelac je Vlahović! Posle kornera sa desne strane lopta je doškla na do Lazović, koji je šutirao izuzetno snažno sa dvadesetak metara. Mamadalijev je kratko odbio loptu na koju je natrčao Vlahović i vratio je u mrežu.

52. MINUT - PREČKA! Posle dve stative, Azerbejdžance je na startu drugog poluvremena sačuvala i prečka. Milinkovć Savić je pokušao da lobuje golmana gostiju, koji je uspeo da loptu zakači dovoljno da, uz pomoć prečke, sačuva svoju mrežu.

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme. Nije bilo promena u sastavima u odnosu na početak meča.

ZAVRŠENO JE PRVO POLUVREME!

45. MINUT - GOL, izjednačio je Azerbejdžan! U drugom minutu nadoknade vremena strelac je Mahmudov, posle velike greške Rajkovića.

42. MINUT - Poništen je gol Srbije. Sergej Milinković Savić se sjajno ubacio između defanzivaca gostiju, zatresao je mrežu, ali se prethodno našao u ofsajdu.

38. MINUT - Nastavljaju se napadi Srbije. Imali su "orlovi" nekoliko veoma obećavajućih situacija, ali je svaki put pravovremenim istrčavanjem ili sigurnim intervencijama Mamadalijev ispravljao greške saigrača u polju.

30. MINUT - GOOOOOOL! VODI SRBIJA!!!! Dušan Vlahović je zatresao mrežu sa bele tačke, pošto se prethodno izborio za najstrožu kaznu.

20. MINUT - VELIKA ŠANSA ZA GOSTE! U jeku inicijative Srbije sevnula je sjajna kontra gostiju. Posle asistencije sa levog boka, Ozobić je iz natrčavanja šutirao iz prve, sa ivice kaznenog prostora, ali je srećom lopta posle njegovog šuta otišla pored stative.

14. MINUT - STATIVA! Drugi put u kratkom roku mrežu gostiju čuva okvir gola! Jović je sjajno izabio Kostića u prazan prostor, ofanzivac Ajntrahta je demonstrirao brzinu, ušao po levoj strani u kazneni prostor i pokušao da proigra Vlahovića. Jedan defanzivac gostiju je uklizavanjem sprečio dodavanje, ali je umalo poslao loptu u sopstvenu mrežu.

MN Press
 

11. MINUT - STATIVA! Najbolja šansa za "orlove". Vlahović je odlično šutirao sa dvadesetak metara po zemlji, ali se lopta od stative odbila u gol aut.

8. MINUT - Izašli su "orlovi" u visoki presing, pritiskaju rivala u njegovoj poslednjoj liniji, ali zasad nije bilo opasnosti pred golom gostiju.

1. MINUT - Počeo je meč. Prvi su sa centra krenuli reprezentativci Srbije, koji u prvom poluvremenu napadaju ka golu ispod južne tribine.

SASTAVI:

SRBIJA: Rajković - Veljković, Mitrović, Nastasić - Lazović, Lukić, Grujić, Kostić - Milinković Savić - Jović, Vlahović.

AZERBEJDŽAN: Mamadalijev - Krivocjuk, Medvedev, Hagverdi - Husejnov, Garajev, Mahmudov, Salahli - Abdulvajev, Dadasoš, Ozobić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike