Almerija slučajno otkrila Sadika! Španci u Humsku došli po drugog napadača, a onda se dogodila ljubav na prvi pogled

12.10.2021

16:41

0

Autor: A. Š.

Nekadašnji trener Andalužana otkrio kako je Nigerijac stigao u Segundu

Almerija slučajno otkrila Sadika! Španci u Humsku došli po drugog napadača, a onda se dogodila ljubav na prvi pogled
20200610ivPartizanZvezda34 - Copyright MN Press

Mnogi su sumnjičavo vrteli glavom kada je Partizan predstavio Umara Sadika. Međutim, večito nasmejani Nigerijac ekspresno se uvukao pod kožu navijača i postao jedan od miljenika na crno-beloj strani Topčiderskog brda.

Toliko, da čelnicima kluba iz Humske pojedinci i danas zameraju prodaju Sadika Almeriji, smatrajući da je visoki napadač morao da ode za veće obeštećenje, od pet miliona evra plus bonuse, koji bi, ukoliko se ostvare, u Partizanovu kasu doneli još četiri miliona evra.

A zanimljivo je da su Andalužani Sadika otkrili savim slučajno. To je ispričao tadašnji trener Almerije Žoze Gomeš, koji je insistirao na angažovanju potencijalnog nigerijskog reprezentativca.

- Tražili smo zamenu za Darvina Nunjeza kojeg smo za 20.000.000 evra prodali u Benfiku i morali smo da budemo pažljivi u izboru. U Portugalu se srpsko prvenstvo prati dosta među fudbalskim ljudima. Pričali su mi o Partizanovom napadaču koji je igrao za portugalski Nasional (Rikardo Gomeš, koji tada nije ni bio među crno-belima op.a.). Hteli smo da vidimo njega, a videli smo Sadika. Zaintrigirao me je i rekao sam upravi kluba da ga svakako dovede. Otišli smo po jednog, a vratili se sa drugim igračem. Da, bila je to slučajnost. Ali takve stvari se dešavaju u fudbalu - rekao je Gomeš za El Pais.

Portugalski strateg, koji danas sedi na klupi saudijskog Al Tavona, smatra da Sadik još ima prostora za napredak.

- Sadik ima veliko srce ali ponekad reaguje impulsivno i brzopleto pa privlači previše pažnje. Kao fudbaler ima impresivan potencijal. Fizički je sa visinom od 192 centimetra privilegovan u odnosu na rivale.

Kvalitete napadača koji je posle samo nekoliko meseci u Segundi „zapao za oko“ brojnim elitnim španskim klubovima, ceni i sadašnji trener Almerije Rubi.

- On bi se savršeno uklopio u nekom klubu iz Lige šampiona. Umar Sadik ne samo da postiže golove, već mnogo doprinosi timskoj igri. Mnogo toga je preživeo sa 24 godine ali definitivno može još da napreduje. Bitno je da verujete u njega, a on će vam odgovoriti na ukazano poverenje - kaže Rubi.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike