Godinu dana od odlaska Sadika iz Humske: Od "nigerijske prevare" do Partizanove "zlatne koke"

06.10.2021

09:16

0

Malo je onih koji su očekivali da će Sadik osvojiti srca navijača Partizana kada je uhvaćen na ogradi kako priča telefonom tokom utakmice

Godinu dana od odlaska Sadika iz Humske: Od "nigerijske prevare" do Partizanove "zlatne koke"
Copyright Umar Sadik, Miloš Degenek/MN Press

Tačno godinu dana je prošlo od odlaska Umara Sadika iz Partizana u špansku Almeriju. Crno-beli su inicijalno zaradili 5.000.000 evra, ali su dogovoreni bonusi od kojih će tek milioni pristići na njihov račun.

Sadik se postarao da prvi bude dostignut bonus za date golove. Posle 25. pogotka Almerija je bila dužna da uplati 500.000 evra, a još toliko doći će za 20-tak nastupa kada bude odigrao 75 mečeva za španskog drugoligaša.

Najveći deo obećanog kolača odnosi se na to kad se Almerija bude plasirala u Primeru. Za taj uspeh Partizanu sledi 3.000.000 evra. Takođe, crno-beli su zadržali pravo na 40 odsto od sledećeg transfera, pa bi to uz dobre igre 24-godišnjeg Nigerijca moglo da pokrije godišnji budžet kluba.

 

 

Almerija je već odbila Seviljinih 15.000.000 evra, jer su procenili da će njegova cena nastaviti da raste. On je po dolasku u Partizan vredeo 1.400.000 evra prema proceni Transfermarkta, a na današnji dan njegova cena na tržištu je 20 miliona. Zato je izlazna klauzula postavljena visoko, na 40.000.000 kako bi se Almerija odbranila od neozbiljnih ponuda.

Sadik je prošle sezone odigrao 38 mečeva na kojima je postigao 20 golova i još sedam puta je asistirao u drugoj ligi Španije. Na početku nove sezone nastavio je u istom ritmu. Na osam mečeva postigao je šest pogodaka, uz još tri dodavanja saigračima koja su završena golovima.

 

 

U Partizanu je imao 52 nastupa u svim takmičenjima na kojima je 23 gola, uz još 19 asistencija. Početak u Humskoj, međutim, nije obećavao! Još se pamti da je tokom jedne utakmice zamenjen od Save Miloševića, završio na ogradi sa telefonom ruci, što je kasnije pravdao da mu je mama bila na direktnoj vezi.

Dugo se borio za naklonost navijača, sve dok u derbiju za prolaz finale Kupa nije bacio na donji deo leđa Miloša Degeneka, što je bila duševna hrana partizanovcima i inspiracija za razne mimove na društvenim mrežama.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike