Orlovi ne osećaju pritisak, jedino samopouzdanje: Na pobedu protiv Luksemburga i Azerbejdžana!

07.10.2021

10:59

0

Autor: 24sedam

Počinje nova reprezentativna akcija, svi naši igrači isto razmišljaju

Orlovi ne osećaju pritisak, jedino samopouzdanje: Na pobedu protiv Luksemburga i Azerbejdžana!
20210830npMitroVlaho5 - Copyright MN Press

Srbija se okupila, počinje novu reprezentativnu akciju. Na redu su Luksemburg u gostima, pa Azerbejdžan u gostima, a plan "Orlova" je šest bodova pred ključni meč sa Portugalom u gostima.

Svi misle isto i gaje zajedništvo, a o planovima je javnosti pričao zamenik kapitena Stefan Mitrović.

- Kao i uvek od početka i kvalifikacija stavili sebi do znanja da možemo na svaku utakmicu da idemo na pobedu, protiv svakog protivnika. Prethodne utakmice i prethodne igre daju nam  za pravo da budem maksimalno pozitivni i motivisani. Imamo do samopouzdanja i i kao što sam rekao idemo na šest bodova u te dve utakmice.

Ipak, junak Srbije, koji je "skinuo" gol Kristijana Ronalda iz gola kaže da će ozbiljnost biti maksimalna.

- Ne treba potceniti nikog. Uvek smo pričali i da su te utakmica protiv, da kažem "na papiru" slabijih rivala najteže. Zajedno sa stručnim štabom i mi igrači ćemo maksimalno koncentrisano da priđemo utakmicama i dati svoj maksimum da dođemo do željenog rezultata.

Svi su već upisali šest bodova…

- Ne one postoji pritisak. Uvek kad se igra za reprezentaciju postoji ta neki specijalni osećaj zato što je igranje za reprezentaciju nešto što svi najviše volimo. Pritiska nema zato što verujem u svoj tim i ako odigramo utakmicu na nivou kao što smo to radili prethodnim utakmicama, možemo da dođemo do željenog rezultata.

Protivnici su poznati.

- Odigrali smo po jednu utakmicu sa oba protivnika. Iskreno, Luksemburg mi je ostavio bolji utisak. Mislim da će utakmica tamo biti teža nego u Beogradu. Oni igraju bez pritiska, moraju da budu rasterećeni, a mi moramo da pobedimo i uzmemo tri boda. A mi moramo da pobedimo i uzmemo ta dva važna boda… Ali, ako krenemo kako treba, sa našim kvalitetom, ne bi trebalo da bude problema.

Dušan Vlahović ne traži izgovore, ima identično mišljenje.

- Svi ovde očekujemo dve pobede. Sigurno ćemo maksimalno ozbiljno ući u obe utakmice i probati da uzmemo šest bodova. Sigurno će biti teže u Luksemburgu, ali mislim da imamo kvalitet i pristup, i sve je na našoj strani. Naravno da ćemo dati sve od sebe da uzmemo tri boda, i, naravno, kada Azerbejdžan bude došao u Beograd, da uđemo sa istim pristupom i tu odnesemo pobedu. I da naravno poslednja utakmica koja nas očekuje i koju svi očekujemo uđemo potpuno koncentrisano.

Srbija nije imala sreće protiv Irske, bila je bolja i na kraju autogol za izjednačenje, posle brojnih propuštenih šansi.

- Bili smo bolji, dominirali smo u toj utakmici sve vreme, ali, naravno, mislim da je trebalo ranije da je zatvorimo, da damo još jedan gol. Ali, šta je - tu je, to je bilo pa prošlo, ne razmišljamo o tim stvarima, ne razmišljam o utakmicama kojima smo igrali i razmišljamo samo unapred i da dobijemo sve do kraja i da plasirano na Mundijal.

Odmah je nastavio.

- Ne bih rekao da imamo neki pritisak, imamo neku obavezu i sami prema sebi i prema svim ljudima koji nas prate, da ostvarimo ove dve pobede i da idemo na sve ili ništa u Portugalu. Tako da ne razmišljamo previše o tome. Više je neka euforija i sigurno velika očekivanja nacije da u Portugalu idemo na sve ili ništa, odnosno, na pobedu. Što se mog učinka tiče, već sam dosta puta rekao da nije bitno ko daje golove, bitno da je reprezentacija pobeđuje, treba da ostvarimo ove pobede i odemo na Mundijal, to je najvažnije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike