U Zvezdi je i dalje "bolnica", Stankovića ne zanima lepa igra, samo tri boda

02.10.2021

14:54

0

Autor: 24sedam

A novinare je više zanimao Razgrad i odlična igra tima tamo

U Zvezdi je i dalje "bolnica", Stankovića ne zanima lepa igra, samo tri boda
Copyright FK Crvena zvezda/promo/Facebook/Nikola Mitić

Crvenoj zvezdi odlično ide u Evropi, ima dve pobede iz prva dva kola Lige Evrope, ali u Superligi zaostaje dva boda za liderom Partizanom.

Sutra dočekuje Metalac pred reprezentativnu pauzu, ali predstavnici medija nisu mogli, a da ne pričaju o herojskoj pobedi nad Ludogorecom u gostima. Trener Dejan Stanković ponovio je da se sve zasniva na poverenju.

- Sve ja bazirano na uzajamnom poverenju, jer ako igrači nemaju poverenja u stručni štab i trenera i da ispune ono što im mi kažemo… Sve to je rezultat međusobnog poverenja. Sve što smo radili u Razgradu je ispalo dobro, a nekada to i ne bude tako. Pobeda ide na dušu momcima, koji su odradili sve kako treba. Velika pobeda, velika tri boda i korak ka ostvarenju sna, a to je prolaz dalje. Žao mi je što i narednu utakmicu sa Metalcem igramo bez četiri lidera. Želim im da ozdrave što pre i da se vrate u tim. Ovu pauzu oko kvalifikacija, treba da iskoristimo na najbolji način. Ne znam ko će igrati, jer imamo malih problema, koji su bili prisutni i pred Ludogorec.

Stanković je prokomentarisao zdravstveno stanje Petra Stanića, kao i da ne veruje da će četvorica igrača pozitivna na koronu igrati za svoje reprezentacije.

- Stanić je dobio udarac u Bugarkoj od koga mu je noga odmah utrnula. Žao mi je zbog njega jer je ušao u ritam. Nije mogao da hoda kad smo sleteli u Beograd. Ali, ipak je to samo udarac, nije ništa ozbiljnije i moraće da stisne zube. Što se tiče kvalifikacija, ne znam kakav je protokol. Ako si imao koronu i nisi igrao za klub, ne verujem da će moći da igraju. Mi uvek imamo stav da puštamo igrače u reprezentaciju, ali je zdravlje najvažnije. To će naša medicinska služba u kontaktu sa savezima da dogovori, ali je zdravlje najbitnije.

Šef struke crveno-belih je istakao da je Sanogo odlično odradio štopersku ulogu.

- Rekao sam mu da ću mu produžiti karijeru i da će moći da igra do 40.godine. Sanogo je fenomenalan, adaptira se na sve uslove, pohvatao je sve konce, ekipa se osećala dosta sigurno. Pohvalio bih svu petoricu, Gobeljić je ušao u idealan tim kola u Ligi Evrope, to je sve zasluga, rada, koncentracije, profesionalizma, lojalnosti i uvek grupa izbaci nekoga. Ja im svima čestitam. I ja sam u karijeri igrao sve pozicije, počeo sam od libera kod Tome Milićevića i to je velika prednost za svakog fudbalera.

Osvrnuo se Zvezdin strateg i na formu Gelora Kange, kao i napredak Luisa Dionija.

- Kanga igra u poslednje vreme mnogo dobro. Da li se promenio, to svi vidimo i ne bih više potencirao pojedince, jer  je grupa najvažnija. To je naš moto i mi nećemo odustati od tog principa. Što se tiče Dionija, bilo bi glupo da igrač nema reakciju, kad neko zna unutar sebe da je mogao više i preciznije. Falilo mu je mirnoće u završnici, vratio se fizički i doći će i golovi, treba da nastavi da radi ovako. Ne mogu da komentarišem sekunde utakmice, imali su i oni prečku, ne znam šta bi bilo da smo dali rani gol. Utakmica je odigrana odlično i ne bih sekao utakmice na delove. Nastavljamo ritam nedelja- četvrtak, očekuje nas utakmica protiv rivala koji želi da se nadmeće. Naš prioritet su tri boda, to je bitno, da li će biti ružno ili lepo, to me ne interesuje.

Stanković je prokomentarisao i nacionalni koeficijent Srbije koja je sve bliža da ima dva predstavnika u Ligi šampiona.

- Brojke govore sve. To bi bio ogroman uspeh za srpski fudbal. Kada bismo imali dva u kvalifikacija ili jednog direktno, to bi bilo fenomenalno. Crvena zvezda  već dugo radi na tome, nastavićemo da činimo sve u što je u našoj moći – podvukao je Stanković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike