Halande, sine, evo ti 15 miliona: Dortmund duplira platu Norvežaninu da bi ostao u klubu

07.10.2021

07:02

0

Mladog napadača jure svi evropski giganti

Halande, sine, evo ti 15 miliona: Dortmund duplira platu Norvežaninu da bi ostao u klubu
Copyright Profimedia

Jednom su napravili grešku, ispostaviće se baš veliku, pa sada žele da urade sve kako to ne bi ponovili.

Čelnici Borusije iz Dortmunda pod velikim su pritiskom. S jedne strane nude im se silni milioni za usluge Erlinga Halanda, a s druge je razum koji govori da jedan od najboljih napadača današnjice nipošto ne sme da bude prodat.

Svi se još dobro sećaju "slučaja Levandovski", kada je Poljak bez borbe prepušten rivalima, pa su u klubu rešili da se za Halanda bore.

Prvi potez u "šahovskoj partiji", koja nas očekuje oko Halanda (na kraju će mudriji odneti pobedu), već je spreman.

Dortmund će mladom napadaču, koji je na 67 utakmica postigao 68 golova uz 19 asistencija, ponuditi gotovo duplo veća primanja.

Kako piše Bild umesto dosadašnjih osam, Haland će zarađivati 15 miliona evra po sezoni. Deluje primamljivo, ali imajući u vidu kako se tržište ponaša, čini nam se ni blizu dovoljnog. Posebno ako se ima u vidu da supertalentovanog Norvežanina žele PSŽ, Real, Mančester siti i ostali klubovi kojima ta cifra neće predstavljati baš nikakav problem.

 

 

Protiv Dortmunda je i činjenica da 15 ponuđenih miliona nije ni blizu onoga što zarađuju najbolji (većina mnogo, mnogo starija od Halanda).

Prema Forbsu Lionel Mesi i Nejmar su na plati od 62 miliona evra godišnje, Kristijano Ronaldo ima dva manje, a Kilijan Mbape i ranije pomenuti Levandovski su "blizu" ponude za Halanda, ali i dalje predaleko. Poljak radi za 24, a Francuz za 25 miliona evra po sezoni.

Haland je u Dortmund stigao prošle godine iz Salcburga za skromnih 20 miliona i nema dileme da bi Dortmund mnogo zaradio ukoliko bi odlučio da ga proda. Ugovor Halanda veže za bundesligaša do 2024. godine, pa klub ima "dobre karte" u rukama.

Zakonski ne moraju da žure i mogu da pričekaju da obeštećenje dodatno naraste, spekuliše se da bi mogao postati najveći transfer u istoriji, ali i da iskoriste vreme da ubede napadača da ipak ostane u Dortmundu.

Što duže budu uspešni u tom ubeđivanju, to će i više novca dobiti kada dođe dan za prodaju. Zbog toga je i računica prosta. Dati mu 15 umesto osam miliona godišnje zapravo neće biti nikakav gubitak za klub. Naprotiv.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike