Iliev Terziću odgovorio brojkama: Ne računa se istorija kako vama odgovara, ne počinje računanje od pre pet godina!

07.10.2021

06:55

0

Autor: 24sedam

Sportski direktor crno-belih reagovao na tvrdnje o izjednačavanju uspeha "večitih"

Iliev Terziću odgovorio brojkama: Ne računa se istorija kako vama odgovara, ne počinje računanje od pre pet godina!
Copyright MN Press

Generalni direktor Crvene zvezde, Zvezdan Terzić je žestoko "opleo" po Partizanu, rekavši da glume žrtve i reketiraju državu, ali je pomenuo i da mu smeta što se izjednačavaju dva večita rivala.

On je rekao da "nije korektno" da se uspesi Zvezde i Partizana izjednačavaju i da su oba kluba zaslužna za to što je Srbija danas 12. u Evropi.

- Nisu tome doprineli uspesi Zvezde i Partizana, nego Zvezde, koja je donela ove bodove i koeficijente. Zvezda je motor razvoja srpskog fudbala. Kada se govori o srpskom fudbalu u pozitivnom smislu sve treba gledati kroz prizmu uspeha Crvene zvezde. Mi smo doneli koeficijente, a ne Partizan. To mi smeta, jer se ne vrednuje na pravi način šta je donela Zvezda. Stavlja se u istu ravan sa Partizanom - govorio je Terzić.

Stigao je i odgovor iz Partizana, odakle se oglasio sportski direktor Ivica Iliev, koji je pričao o "izjednačavanju uspeha".

- Izuzetno poštujem Terzića i uvažavam Crvenu zvezdu i njene navijače, ali hajde da baratamo činjenicama, a ne da pričamo paušalno. Reći ću vam tačno procente koliko ko vuče u poslednjih pet godina: Zvezda 52 odsto, Partizan 33 odsto i ostali klubovi 15 odsto. To je činjenica - kaže Iliev, a prenosi Informer.

Iliev kaže da u Zvezdi računaju istoriju onako kako im odgovara, pa se nekad pozivaju na događaje od pre 30 godina, a nekad samo na poslednjih pet sezona.

- Niko da se zapita zbog čega nismo bili ranije među 15 najboljih. Pa zbog toga što je ranijih godina vukao Partizan, a Zvezde nigde nije bilo. Ne kroji se istorija onako kako nekom odgovara. Iz Zvezde, kad im odgovara, pričaju o istoriji u poslednjih pet godina, a kad im odgovara drugačije, onda pominju šta je bilo pre 30 godina. Jasno mi je da Terzić brani interes Zvezde, ali kad to radi, dobro bi bilo da ne omalovažava druge i da barata činjenicama umesto što se dodvorava navijačima - zaključio je Iliev.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike