"Orlovi" ga skinuli sa klupe: Slavni Šveđanin objasnio šta mu se desilo posle poraza od Srbije u Oslu

05.10.2021

12:18

0

Lars Lagerbek objasnio ko ga je minirao u Norveškoj

"Orlovi" ga skinuli sa klupe: Slavni Šveđanin objasnio šta mu se desilo posle poraza od Srbije u Oslu
Copyright Profimedia

Švedski fudbalski stručnjak Lars Lagerbek objasnio je razloge koji su uticali da dobije otkaz na mestu selektora nacionalnog tima Norveške i za to je najzaslužniji napadač Real Sosijedada Aleksander Serlot.

Lagerebek je sklonjen sa klupe Norveške posle poraza od Srbije u prvom meču baraža za odlazak na EURO 2020, prošlog oktobra. "Orlovi" su slavili sa 2:1, a nakon meča u Oslu Skandinavci su međusobnim optužbama u medijima pokazali da se ne razlikuju mnogo od drugih nacija kada izgube važnu utakmicu.

 - Mislim da su "afera Serlot", njegovo ponašanje i ugao medija uticali na odluku Fudbalskog saveza Norveške - piše Lagerbek u svojoj novoj knjizi.

- Nakon što sam 1977. godine počeo kao fudbalski trener, nikada nisam doživeo da se igrač ponaša na takav način. Čak ni blizu toga.

Serlot je optužio Lagerbeka i njegovog pomoćnika Hansena za nesposobnost kako u određivanju taktike, tako i u samoj pripremi utakmice. Lagerbek tvrdi da je tadašnji igrač Lajpciga zamerio saigračima što nisu napravili ofsajd zamku kod jednog gola srpske reprezentacije, dok prema svojoj igri nije imao uopšte kritički stav.

MN Press
 

 - Nikada to ranije nisam doživeo: pred čitavom grupom, igračima i trenerima, Aleksander je okrivio ostatak tima.

Šveđanin tvrdi da je dogovor posle poraza i sastanka u svlačionici bio takav da ništa ne izađe u javnost od rečenog u svlačionici, ali da Serlot nije poštovao rečeno. Kasnije je igrač demantovao medije navodeći da reč "nesposoban" nije izašla iz njegovih usta i da je sve što je rekao bilo sa ciljem da reprezentacija Norveške bude jača u budućnosti!

Norvežani su trenutno drugi u grupi iza Holandije sa selektorom Stalom Solbakenom. Lagerbek je od februara na funkciji savetnika selektora nacionalnog tima Islanda.

Srbija je, takođe, mesec dana kasnije, izgubila selektora, jer je Ljubiša Tumbaković označen kao glavni krivac za poraz od Škotske u baraž finalu.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike