KRAJ: Norveška-Srbija 1:2 (produžeci)

08.10.2020

18:05 >> 21:21

0

Izabranici Ljubiše Tumbakovića slavili u Oslu

KRAJ: Norveška-Srbija 1:2 (produžeci)
Copyright Tanjug/Fredrik Varfjell/NTB scanpix via AP

Srbija nastavlja borbu za Evropsko prvenstvo. Prvi korak je napravljen večeras u Oslu.

Na stadionu „Uleval“ su na gostovanju selekciji Norveške slavili sa 2:1 posle produžetaka. Heroj je bio Sergej Milinković-Savić koji je dva puta zagresao mrežu domaćina. Prvi gol je postigao u 82. minutu, samo dva minuta posle ulaska u igru. Međutim, Norman je u 88. izjednačio i odveo meč u dodatnih 30 minuta.

24sedam predstavlja 24 zanimljivosti o meču u Oslu

Tamo je ponovo blistao Sergej. U 103. minutu je završio odličnu akciju, posle dodavanja Tadića je majstorski lobovao golmana i vratio prednost.

Posle svega viđenog, pre svega po broju šansi, šuteva ka golu “orlovi” su odigrali jednu od najboljih utakmica u prethodnom periodu i u potpunosti zaslužili prolaz.

Poslednja prepreka biće im bolji iz duela Škotske i Izraela.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

120+’ – KRAJ, SRBIJA JE POBEDILA!

Sve je gotovo u Oslu. Utakmica je završena. Srbija je na korak do Evropskog prvenstva!

120′ – IGRAĆE SE JOŠ MINUT

Dobar napad Srbije, ali nema mnogo srpskih igrača u napadu. Mitrović je potom odličnim potezom izbacio loptu u aut i to tako što se odbila od jednog igrača Norveške.

119′ – KORNER ZA DOMAĆINA

Probala je Norveška iz kornera, gužva pred golom, nekako su igrači Srbije izbacili loptu, da ib po povratnom pasu u kazneni prostor linijski sudija podigao zastavicu. Haland je bio u ofsajdu.

118′ – ORSATO PUSTIO DA SE IGRA, LUKIĆ MENJA TADIĆA

Ne sudi Orsato neke očigledne faulove, posebno u korist Srbije, pušta da se igra. Tadić je u međuvremenu tražio promenu, pokazuje da je premoren, a zbog odugovlačenja prilikom izmene dobija žuti karton. Umesto njega je ušao Saša Lukić.

116′ – ŠESTA IZMENA LAGERBEKA

U produžetku su ekipe dobili dodatnu izmenu, a Lagerbek je napravio šestu promenu. Izašao je Elabdeluai, ušao je Hauge.

114′ – ODLIČNI MILENKOVIĆ

Imala je Norveška dobar napad, u momentima kada je delovalo da mogu da dođu do šuta Milenković je odlično intervenisao i izbio loptu u korner. Norman je centrirao loše.

111′ – LAGERBEK PRAVI NOVU IZMENU

Nova, peta izmena, za Lagerbeka. Izašao je Odegard, ušao je Eljunosi.

108′ – KOLAROV POKUŠAO IZ SLOBODNOG UDARCA

Štrandberg je igrao rukom, Sergej je to signalizirao, Orsato prihvatio. Slobodan udarac sa ivice kaznenog prostora. Kolarov je šutirao, snažno, ali je Jarštajn odbranio.

106′ – DVE PROMENE PRED START DRUGOG DELA

Dve izmene, po jedna na obe strane. Mijat Gaćinović je ušao umesto umornog Darka Lazovića, na drugoj strani je Lines zamenio Alesamija. Počeo je drugi produžetak.

105′ – KRAJ PRVOG PRODUŽETKA

Prvi produžetak je završen. Posle prvih 15 minuta Srbija ima gol prednosti (1:2). Sledi mala pauza.

102′ – SRBIJA PONOVO VODI!

Mitrović je ostavio loptu za Lazovića, ovaj vratio za Tadića, svi su očekivali njegov šut, ali je Dušan odložio za Sergeja koji majstorskim lob udarcem matira Jarštajna i donosi prednost!

101′ – STATIVA LAZOVIĆA!

Koliko sreće za Norvešku. Odličan potez Sergeja, Laović šutira, golman je već bio savladan, ali je stativa sprečila vođstvo Srbije.

100′ – PRETI NORVEŠKA

Zapretila je Norveška posle kornera, Ristić je uspeo da izbaci loptu i spreči dodatnu opasnost.

96′ – HALAND FAULIRA RAJKOVIĆA

Napad Norveške je osujetio Rajković, u pokušaju da uhvati loptu Haland ga je nagazio i faulirao. Orsato je odmah prekinuo ugru i dosudio faul.

94′ – PRODUŽECI I NA DRUGOM MEČU

Pobednika ovog duela čeka bolji iz meča Škotska-Izrael. Ni tamo nije bilo pobednika posle 90 minuta (0:0), igraju se produžeic.

92′ – MEČ JE NASTAVLJEN

Počeo je prvi produžetak u Oslu. Lagerbek je napravio jednu promenu, umesto Reginiusena je ušao Štrandberg.

90+’ – PRODUŽECI

Tražila je Srbije u nadoknadi način da dođe do pogotka i izbegne produžetke. Milivojević je kontru sprečio opasnim startom na Serlotu, dobio je žuti karton. Nije bilo novih golova. Igraće se produžeci.

90′ – SRBIJA NAPADA

Posle primljenog gola, Srbija je nastavila sa napadima. Dobru priliku imao je Mitrović, ali gola nije bilo.

88′ – IZJEDNAČENJE

Nešto duži napad Norveške, Norman je primio loptu, našao poziciju za šut, lopta je prošla pored Gudelja, a Rajković je nije video na vreme. Izjednačila je Norveška. Bio je to prvi njegov gol za nacionalni tim. U igru je ušao na poluvremenu.

86′ – RAJKOVIĆ, PA MITROVIĆ!

King je odlično prošao po strani, Kolarov nije uspeo da ga zaustavi, centrirao je po zemlji, a Rajković je sjajnom intervencijom, jednom rukom, pokupio loptu. Brz napad Srbije, dobar centaršut ka Mitroviću koji šutira glavom, lak posao za Jarštajna.

85′ – NORVEŽANI SA LOPTOM

Posle primljenog gola su Norvežani preuzeli posed lopte, oni su ti koji napadaju i jure izjednačenje.

82′ – SERGEJ ZA VOĐSTVO SRBIJE!

GOOOOOOOL! Srbija vodi u Oslu. Tadić je dobro izveo slobodan udarac koji je izborio Sergej, Mitrović vraća loptu na peterac, a Sergej Milinković-Savić sa nekoliko metara trese mrežu. Bio je to prvi pogodak za fudbalera Lacija u dresu Srbije!

80′ – DVOSTRUKA PROMENA TUMBAKOVIĆA

Pravi Tumbaković prve promene. Van terena izlaze Nemanja Maksimović i Filip Đuričić, ulaze Luka Milivojević i Sergej Milinković-Savić

75′ – RAJKOVIĆ OPREZAN

Slaba reakcija odbrane Srbije, lopta dolazi do Kinga koji ima previše prostora, šutira snažno, Rajković je bio oprezan i spreman i uspeo je da spreči pogodak i pošalje loptu u korner, bez opasnosti.

73′ – “BOMBA” KOLAROVA

Sa oko 30 metara je Kolarov, u svom stilu, poslao “bombu” ka golu, Jarštajn je uz dosta problema uspeo da izbaci loptu u korner. Tadić je loše centrirao iz ugla.

66′ – JOHANSEN MORA NAPOLJE, NAPADAČ U IGRI

Posle duela sa Aleksandrom Mitrovićem Johansen je pokazao da nije u stanju da nastavi meč. Lagerbek je doneo odluku da u igru uvede napadača Džošuu Kinga što je jasan znak da sve karte baca na ofanzivu.

60′ – KARTON ZA RISTIĆA

Mihailo Ristić je bio previše neoprezan, Abdelaui je pao na zemlju, uz vrisak. Orsato je prišao i pokazao srpskom igraču žuti karton. Prva javna opomena za nekoga iz selekcije Srbije.

57′ – MITROVIĆ

Ponovo Lazović odlično centrira, Mitrović je najviši u skoku, ali šutira previše slabo, Jarštajn lako hvata loptu.

55′ – ZICER ZA ĐURIČIĆA!

Lazović šalje odlčan pas, Đuričić je primio loptu, šutirao iz okreta pravo u golmana. Zicer za Đuričića sa svega nekoliko metara… Ni selektor Tumbaković na klupi nije mogoa da veruje, uhvatio se za glavu odmah…

48′ – PRVI ŽUTI KARTON, ĐURIČIĆ NA ZEMLJI

Samo što je ušao u igru Norman je dobio žuti karton. Oštriji start novog igrača na terenu, Đuričić je ostao da leži na zemlji. Ubrzo se pridigao i nastavio meč. Tadić je centrirao iz prekida, Gudelj je šutirao glavom daleko od gola.

46′ – KRENULO DRUGO POLUVREME

Počelo je drugo poluvreme u Oslu. Jedna promena, Henriksen je napustio teren, ušao je Norman . U selekciji Srbije nije bilo izmena.

45+’ – POLUVREME

Pauza u Oslu. Na poluvremenu nema pogodaka.

45′ – RAJKOVIĆ!

Haland se izvukao na bok, poslao odličan centaršut, Serlot je nadskočio odbranu Srbije, Rajković sjajnom intervencijom sprečio pogodak.

41′ – KONTRA

Norveška je imala korner, Srbija se odbranila i krenula u brzu kontru. Kolarov je izneo loptu na polovinu protivnika, imao je dovoljno prostora, ali je pogrešio prilikom dodavanja.

39′ – GREŠKA PRILIKOM IZVOĐENJA AUTA

Situacija koja se ne viđa često na utakmicama. Lazović je slabo centrirao, lopta je otišla u aut, a Lazović je potom loše izveo aut. Orsato je to primetio i dodelio loptu Norvežanima.

35′ – FENOMENALNA ŠANSA ZA MITROVIĆA

Odličan napad Srbije, Đuričić šalje pas po zemlji za Mitrovića, on je ostao sam na svega pet-šest metara i promašio ono što rutinski rešava. Poslao je loptu preko gola. Legao je na zemlju i uhvatio se za glavu. Ni sam nije mogao da veruje šta je propustio.

32′ – SREĆA UZ SRBIJU

Korner za Norvšeku u 32. minutu. Haland je odličan bio u skoku pored Gudelja, lopta je išla u gol, ali je Nemanja Maksimović izbacio sa gol lnije, potom se napravila gužva koju su defanzivci Srbije uspeli da reše.

30′ – LAGERBEK LJUT

Srbija odlično napada preko krilnih pozicija, a način na koji lako dolaze do šansi se ni malo ne sviđa selektoru Larsu Lagerbeku. Kamere su ga uhvatile vidno ljutog zbog dešavanja na terenu.

26′ – MALO JE NEDOSTAJALO

Savršen centaršut Lazovića, Mitrović je glavom uspeo da šutira, lopta je išla pored gola, a Đuričić je bio blizu, ali je malo zakasnio da skrene loptu ka golu. Srbija sve opasnija. Ubrzo je Đuričić prošao odlično, pokušao da uposli Mitrovića, ali je Norveška uspela, uz malo sreće, da interveniše.

23′ – NAPADI IZ PREKIDA

Srbija preti iz prekida, par polu-prilika, Lazović je imao dobru šansu, ali mreže miruju.

19′ – FAUL MITROVIĆA PRE ŠUTA

Šutirao je Mitrović odlično glavom, Jarštajn je uz dosta problema odbranio, ali se čula pištaljka Orsata. Napadač Srbije je pre šuta napravio faul.

17′ – DOBAR POKUŠAJ ĐURIČIĆA

Tadić je poslao sjajan centaršut, Đuričić je šutirao glavom, pravo u golmana Jarštajna.

13′ – FAUL HALANDA

Haland je pokazao šta sve zna i ume. Primirio je loptu, pokušao da se oslobodi Stefana Mitrovića i Milenkovića, sve to je učinio uz faul. Orsato je svirao, napadač Norveške je tražio od arbitra da koristi VAR i da nije bio faul, Italijan nije bio preterano raspoložen za raspravu.

10′ – OFANZIVA NA STARTU

U prvih desetak minuta utakmice je Srbija ta koja je u potpunoj ofanzivi. Napadaju, stvaraju šanse, imaju posed lopte. Nedostaje samo gol.

6′ – ŠUT LAZOVIĆA

Još jedna lepa akcija srpskog tima, Đuričić je petom ostavio loptu za Lazovića, pao je na ivici kaznenog prostora, sudija Orsato nije ništa svirao, a šut Lazovića je izblokiran. Usledio je korner, bez opasnosti. Gudelj zatim sprečava kontru faulom na Halandu, italijanski arbitar mu oprašta i skreće pažnju.

5′ – PRVA PRILIKA ZA SRBIJU

Prvu ozbiljniju šansu na meču imala je Srbija. Tadić je ubacio loptu u prazan prostor, Đuričić se dvoumio da li da šutira ili centrira ka Mitroviću, na kraju nije uradio ni jedno ni drugo. Loše je to izveo, lopta je završila pored gola.

3′ – TADIĆA DOBIO NOGU U GLAVU

Prilikom jednog duela je Ajer bio neoprezan i nogom je udario Tadića u glavu. Srećom, Dušan je brzo ustao. Izveo je slobodan udarac, ali nije bilo opasnosti za domaćina.

0′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Oslu je počeo.

20:43′ – INTONIRANJE HIMNI

U toku je intoniranje himni dveju zemalja. Posle čega su kapiteni Johansen i Kolarov na centru izabrali strane za početak.

20:38′ – AJAKS UZ SRBIJU

Podrška reprezentaciji Srbije stiže i iz Ajaksa. Klub iz Amsterdama je uz Dušana Tadića i ekipu.

20:32′ – SRBIJA IMA PODRŠKU NAVIJAČA U OSLU!

Srbija će imati podršku sa tribina u Oslu. Na tribinama se nalaze i srpski navijači.

20:26′ – ZAGREVANJE SRBIJE

Fudbaleri Srbije su izašli na stadion na zagrevanje pred meč.

20:20′ – NORVEŽANI SPREMNI

Da je glavni adut Norveške napad potvrđuje i podatak da su uspeli da zatresu mrežu na svakom od prethodnih 16 mečeva.

20:17′ – DOLAZAK “ORLOVA”

Pojavio se i snimak dolaska fudbalera Srbije na stadion.

20.10′ – SASTAVI TIMOVA

Selektori Lagerbek i Tumbaković su odredili startnih 11 za ovaj meč. Dosta (ne)očekivanih promena može da se vidi u ekipi “orlova”.

Norveška: Jarštajn – Elabdulai, Reginiusen, Ajer, Alesami – Odegard, Berge, Henriksen, Johansen – Sorlot, Haland

Srbija: Rajković – Milenković, S.Mitrović, Kolarov – Ristić, Maksimović, Tadić, Gudelj, Lazović – Đuričić, A.Mitrović

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike