Čekajući Piksijev spisak: Vezni igrači "orlova" muku muče u klubovima, nameće se još jedan Milinković-Savić

29.09.2021

11:59

0

Selektor uskoro objavljuje spisak za mečeve s Luksemburgom i Azerbejdžanom

Čekajući Piksijev spisak: Vezni igrači "orlova" muku muče u klubovima, nameće se još jedan Milinković-Savić
Copyright MN Press

Narednih dana selektor Dragan Stojković Piksi objaviće spisak igrača za sledeće dve utakmice "orlova" u kvalifikacijama za SP u Kataru 2022, protiv  Luksemburga u gostima 9. oktobra i Azerbejdžana u Beogradu tri dana kasnije.

U odnosu na prethodni spisak dogodiće se promene, ali ne prevelike, budući da nema veliki broj igrača koji se igrama u klubu nametnuo selektoru za pretposlednje okupljanje u ovom ciklusu kvalifikacija. Izuzetak je, možda, Vanja Milinković-Savić, koji se ustalio među stativama gola Torina i sada već predstavlja ozbiljan faktor sigurnosti u odbrani "bikova". Na drugoj strani, Marko Dmitrović, sada već sigurno zauzima mesto drugog golmana Sevilje, jer starosedelac Bono brani u vrhunskoj formi i trener Hulen Lopetegi nema previše osnova da eksperimentiše sa "jedinicom" u ekipi.

Sergej Milinković_Savić/MN Press
 

Ako bi Dmitrović morao da se ugleda na nekog i da radom popravi svoj status, onda bi morao da sledi primer klupskog i reprezentativnog kolege Nemanje Gudelja. Iskusni vezni igrač bio je već izbrisan gumicom od Lopetegija, ali su upornost i dobar rad učinili to da ga vrati u ekipu i da odigra prve minute u španskom prvenstvu. Daleko je to još od povoljne situacije za njega, posebno što ni večeras u Ligi šampiona protiv Volfsburga neće biti u protokolu, ali u odnosu na status tokom jula i avgusta uočen je mali napredak.

Nikakvog napretka, međutim, nema kod Uroša Račića! Njegov položaj u Valensiji postaje sve teži. Od igrača kojem su prošle jeseni prognozirali miliionski transfer u Mančester junajted do klupe "slepih miševa" sa tendencijom da i sa nje sklizne. Tandem u Hetafeu, Stefan Mitrović - Nemanja Maksimović igra standardno, ali ekipi ne ide dobro i zakucani su za dno tabele sa sedam poraza na isto toliko mečeva.  

Strahinja Pavlović/MN Press
 

Na sledećem Piksijevom spisku treba očekivati oporavljenog od korone Andriju Živkovića, kao i Marka Grujića, koji se vratio normalnom radu posle povrede.      

Stanje kod špiceva je nepromenjeno, pa će trio zadužen za golove činiti Aleksandar Mitrović-Luka Jović-Dušan Vlahović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike