Korejac zamolio navijače Mančester junajteda da ne pevaju pesmu uz koju je postao slavan! Šta Vidić čeka?

04.10.2021

10:27

0

Park Ji Sung smatra da su reči pesme o njemu uvredljive za korejski narod

Korejac zamolio navijače Mančester junajteda da ne pevaju pesmu uz koju je postao slavan! Šta Vidić čeka?
Copyright Profimedia

Bivši igrač Mančester junajteda i jedan od najboljih fudbalera u istoriji južnokorejskog fudbala Park Ji Sung zamolio je pristalice "crvenih đavola" da prestanu sa pevanjem pesme koja je bila njemu posvećena.

Korejac kaže da je po dolasku na Old Traford iz PSV Ajndhovena bio mlad i da mu je tada bila nepoznata nova kultura, tako da i nije mnogo brinuo oko reči pesme, ali da bi sada ti stihovi mogli da se shvate kao "rasistički" i uvredljivi prema njegovom narodu, jer se Korejci spominju kao narod koji jede pse.

Park veruje da se zbog tih reči svi njegovi sunarodnici osećaju uvređeno, pa tako i novo pojačanje He Čang Hvang iz Red Bul Lajpciga.

 - U to vreme, pre 15 godina, sve se promenilo od Holandije do Engleske, morao sam da se prilagodim i počnem od nule. Pa kada sam u to vreme čuo tu pesmu, prvo sam se osećao veoma ponosno jer ispevali su mi pesmu koja je dobra za igrača. Ali kada sam čuo za tekst - o jedenju psećeg mesa - bilo mi je veoma neprijatno. Bio sam mlad, nisam poznavao kulturu ovde, pa je to verovatno bila jedna od stvari koje sam morao da prihvatim. Nikada nisam mislio da su onavijači napravili pesmu sa lošom namerom. Uvek prave pesmu kako bi dali energiju igračima. To je moje mišljenje. Zato sam to prihvatio - rekao je Korejac.

Park priznaje da je u prošlosti njegov narod jeo pse, ali da se nove generacije gade i pomisli na tako nešto i mrze taj detalj iz gastronomske istorije Koreje.

Profimedia
 

 - Čak se i u Koreji to mnogo promenilo. Istina je da su ljudi, istorijski gledano, jeli pseće meso. Ali ovih dana, posebno mlada generacija, mrze to. Bilo je to pre, ali ovih dana to se zaista ne može pronaći Dakle, kultura se menja. Znam da mu navijači Junajteda nisu mislili ništa uvredljivo, ali moram da obrazujem navijače i da ih zamolim da prekinu sa tom pesmom. To je danas uvreda za korejski narod. Nikog ne veseli, samo može da izazove neprijatnost.

Park je postigao 27 golova u više od 200 nastupa za Manćester juanjted između 2005. i 2012. godine. Potpisao ga je ser Alek Ferguson iz PSV Ajndhovena i nastavio je igrati za KPR.

 

 

Zanimljivo je da su predrasude prema srpskom narodu uticale da i Nemanja Vidić dobije svoju pesmu na Old Trafordu.

Navijači Mančester junajteda sročili su nekoliko reči uz melodiju koja je poslužila kao podloga za mnoge druge pesme, a reči su bile sledeće:

- Nemanja oooo, Nemanja ooooo, on dolazi iz Srbije i pobiće vas j.... sve!

Vidić nikad nije molio da se sa ovom pesmom prestane, ali jednom prilikom prokomentarisao ove stihove:

 - Hvala navijačima za podršku, ali nisam ubica!

Ipak, stereotip o Srbima ubicama ostao je da živi na Old Trafordu do danas!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: D. P.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike