Vatreno u Kruševcu! Dva crvena, ponovljen penal i pobeda Partizana! (VIDEO)

03.10.2021

13:35

0

Autor: A. Š.

Crno-beli "pregrmeli" Napredak

Vatreno u Kruševcu! Dva crvena, ponovljen penal i pobeda Partizana! (VIDEO)
Copyright FK Partizan/M. Todorović

Fudbaleri Partizana ostvarili su još jedan trijumf u Superligi Srbije. U 12. kola Linglong Superlige, crno-beli su kao gosti savladali Napredak - 1:0.

Trenutak odluke odigrao se u 12. minutu, kada je Rikardo, iz ponovljenog penala, doneo crno-belima nova tri boda.

Vatreno i borbeno je bilo u Kruševcu. Izabranici Milana Đuričića i Aleksandra Stanojevića se nisu štedeli, ali solidno ispunjene tribine stadiona pod Bagdalom nisu videle preterano lepu utakmicu. Meč, što bi se reklo, pravi prvenstveni, tvrd, rešen je već u svom uvodu.

Igrao se osmi minut, kada se, posle kombinacije po levoj strani i asistencije Jovića, Rikardo našao sam pred praznom mrežom u petercu domaćina. Ćuković je pokušao da ga sreči da postigne gol, odgurnuo ga je s leđa, a Minaković je, uz pokazivanje na belu tačku, levom beku Napretka pokazao direktan crveni karton.

Posle nekoliko minuta čekanja da potvrda ispravnosti odluke stigne iz VAR sobe, Rikardo je namestio loptu na belu tačku, ali je njegov šut Vasiljević, uz malu pomoć prečke, uspeo da zaustavi. Ipak, ponovo se oglasio VAR, golman Napretka nije ostavio jednu nogu na gol liniji, pa je Rikardo iz ponovljenog pokušaja uspeo da donese vođstvo crno-belima.

Nastavak meča nije doneo preterano zanimljivih situacija. Velika borba se vodila na sredini terena, ali pred su golmani Stevanović i Vasiljević, i to malo situacija koje su morali da reše, završavali uspešno bez mnogo problema.

Kada je Urošević u 54. minutu zaradio drugi žuti karton, očekivalo se da će domaći sa izjednačenim brojem snaga na terenu pokušati ozbiljnije da priprete Partizanu, međutim, Stanojević je odmah reagovao, u igru, umesto Lazara Markovića, ubacio Ivana Obradovića, i tako praktično zatvorio sve prilaze golu, pa je Stevanović do kraja duela bio gotovo bez posla.

Standings provided by SofaScore LiveScore

BLOG UŽIVO:

90. MINUT - Igraće se još tri minuta nadoknade vremena. Kraj! Partizan je pobedio Napredak 1:0.

86. MINUT - Nova promena u Napretku. Jovanovića je zamenio Mlađan Stevanović.

81. MINUT - Zbog međusobnog koškanja žute kartone dobili su Marjanović i Zdjelar.

76. MINUT - Najkonkretnija situacija pred golom Napretka u drugom poluvremenu. Rikardo i Obradović su kombinovali na levoj strani, napadač Partizan je ušao u kazneni prostor uz gol aut liniju, pokušao je da na drugoj stativi pronađe Terzića, ali je Vasiljević nogom uspeo da interveniše.

FK Partizan/Sandić foto
 

70. MINUT - Promena u ekipi domaćih. Umesto Bačanina, na terenu je nekadašnji fudbaler Partizana Petar Đuričković. Minut kasnije, Rikardo dobija žuti karton zbog prigovora. Ubrzo je "požuteo" i fudbaler domaćih Tomić.

66. MINUT - Posle crvenog kartona za Slobodana Uroševića malo je opao tempo igre. Ništa vredno pomena se nije desilo u prethodnih desetak minuta.

57. MINUT - Dvostruka promena Stanojevića. Jovića i Lazara Markovića zamenili su Terzić i Ivan Obradović.

54. MINUT - CRVENI KARTON! I Partizan ostaje sa 10 igrača, pošto je drugi žuti dobio Slobodan Urošević. Zanimljivo je na startu drugog dela igre, nekoliko obećavajućih sutiacija na obe strane propale su lošom završnicom.

FK Partizan/Sandić foto
 

46. MINUT - Počelo je drugo poluvreme u Kruševcu. Stanojević je umesto Pantića na teren poslao Natha. Kod domaćih nije bilo promena.

45. MINUT - POLUVREME Posle dva minuta nadoknade vremena, završno je prvo poluveme u Kruševcu. Partizan vodi 1:o golom Rikarda iz ponovljenog penala.

41. MINUT - Borbeno je u Kruševcu, ima i malo varnica među igračima. Žuti karton dobio je Slobodan Urošević.

FK Partizan/M. Todorović
 

37. MINUT - Najozbiljniji pokušaj domaćih u dosadašnjem toku meča. Rašković je šutirao sa dvadesetak metara, ali iskosa sa desne strane, po zemlji u dalji ugao, ali je Stevanović bio oprezan i uspešno je intervenisao.

29. MINUT - Pokušavaju Kruševljani da ugroze Partizan, ali u nekoliko obećavajućih situacija pred kaznenim prostorom koncentrisani su bili Nemanja Stevanović i defanzivci crno-belih, koji su uspeli da otklone opasnost. U 31. minutu Danilo Pantić dobija žuti karton.

FK Partizan/M. Todorović
 

22. MINUT - Još jednom preti Partizan. Danilo Pantić je ušao u kazneni prostor po levoj strani, posle finte je šutirao u bliži ugao, ali je pogodio spoljni deo mreže.

10. MINUT - PARTIZAN VODI IZ PONOVLJENOG PENALA! Rikardo se izborio za najstrožu kaznu, preuzeo je odgovornost, ali je golman Kruševljana, uz malu pomoć prečke, uspeo da sačuva mrežu. Ipak, posle asistencije iz VAR sobe, kazneni udarac je ponovljen jer je Vasiljević sa obe noge bio van gol linije u momentu kada je napadač crno-belih šutirao. Iz ponovljenog pokušaja Rikardo je bio znatno sigurniji.

8. MINUT - PENAL ZA PARTIZAN Posle kombinacije po levoj strani, lopta je došla do Rikarda, koji je ispred sebe imao praznu mrežu u petercu. Ćuković ga je oborio sa leđa, zbog čega je dobio direktan crveni karton. Posle konsultacija sa VAR sobom, odluka Minakovića se nije menjala.

5. minut - Partizana izveo prvi korner, odlično je izbacio loptu golaman domaćina. Pre toga crno-beli su tražili penal, ali VAR je pokazao da od bele tačke nema ni govora.

3. minut - Napredak imao prvu ozbiljniju priliku, ali na golu Partizana je bio odlični Popović. 

Na početku utakmice oba tima su ušla obazrivo.

Krenuo meč:

Timovi za današnji meč:

Napredak (4-2-3-1): Vasiljević – Jovanović, Marinković, Mršić, Ćuković – Tomić, Rašković – Đ. Jovanović, Marjanović, Spremo – Bačanin. 

Trener: Milan Đuričić.

Partizan (4-2-3-1): Stevanović – Miljković, Vujačić, Miletić, Urošević – Zdjelar, Šćekić – Marković, Pantić, Jović – Rikardo. 

Trener: Aleksandar Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike