Klop je jasan po pitanju vakcinacije: To ti je kao da pijan voziš, štitiš druge

03.10.2021

09:55

0

Autor: M. N.

Nemac smatra da mora da se poštuje zakon

Klop je jasan po pitanju vakcinacije: To ti je kao da pijan voziš, štitiš druge
Copyright Profimedia

Poslednjih dana ponovo su glavne vesti vezane za vakcinsanje sportista zbog koronavirusa.

Tom temom bavio se i menadžer Liverpula Jirgen Klop koji ima stav po tom pitanju.

- Imam osećaj, kada bih rekao da sam se ja vakcinisao da bi neko pitao ‘kako možeš to da kažeš, kako možeš da mi kažeš da ja treba da se vakcinišem? Ja sam to sebi objasnio ovako, slično kao vožnja u alkoholisanom stanju. Znači, svi smo bili u situaciji da smo popili pivo ili dva i da smo mislili da ipak možemo da vozimo. Ali, postoji zakon koji to zabranjuje i mi ne vozimo ako smo pili. Ali, taj zakon nije tu da bi štitio mene jer ne vozim kada sam popio dva piva. Tu je da zaštiti druge jer sam ja pijan ili sam besan i želim da vozim i pored toga. I svi prihvatamo taj zakon - objasnio je Klop.

Menadžer Liverpula smatra da se vakcinišeš da bi zaštitio druge, napominjući da se nalazimo u jednoj nezavidnoj situaciji. 

- Takođe, svim nam kažu da alkohol nije zdrav za nas, ali ga mi ipak pijemo. Sa vakcinom, mi pretpostavljamo da ona nije dobra za naše telo iako postoje stručnjaci, gotovo svi na svetu, koji nam kažu da je to rešenje za situaciju u kojoj smo trenutno. Za mene je to isto. Nisam primio vakcinu da zaštitim samo sebe, primio sam vakcinu da bih zaštitio sve ljude oko sebe - zaključio je Klop.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike