Brentford živi san i neće da se budi: Oteo bod Liverpulu, uzalud Salahov jubilej i rekord

25.09.2021

18:58

0

Debitant u Premijer ligi je daleko najveće iznenađenje ove sezone

Brentford živi san i neće da se budi: Oteo bod Liverpulu, uzalud Salahov jubilej i rekord
Mohamed Salah - Copyright Tanjug/AP Photo/Rui Vieira

Zato volimo Premijer ligu! Liverpul je mogao da stekne tri boda prednosti na čelu tabele posle poraza Mančester junajteda i Čelsija, protivnik mu je bio novajlija, odnosno debitant, Brentford, koji je uspeo da iznenadi crvene.

Na Komjunitiju, Brentford – Liverpul 3:3 (1:1)!

Brentford zaista živi bajku. Sezonu je počeo trijumfom nad Arsenalom, jedini poraz u sezoni je doživeo od Brajtona, a nakon remija sa Kristal palasom i Aston Vilom, sada je odoleo i moćnom Liverpulu.

"Pčele" se nisu uplašile velikog tima, igrale su ofanzivno i na kraju se to isplatilo. Mohamed Salah je imao priliku da dovede goste u vođstvo, ali nije dobro šutirao. Iako je Liverpul imao više šansi, Brentford je poveo.

Otvorila se "rupa" na desnoj strani tima Jirgena Klopa u 27. minutu, tako da je posle jednog slobodnog udarca Ivan Toni centrirao po zemlji, skoro iz mrtvog ugla. Lopta je neobjašnjivo prošla kroz šumu igrača i završila kod Itana Pinoka, koji je samo ćušnuo u mrežu.

Nije dugo trajala radost domaćina. Na desnoj strani se napravio prostor, Džordan Henderson se namestio i centrirao u šesnaesterac, gde je Diogo Žota bio najviši u skoku i doneo je izjednačenje.

Salah je na početku drugog poluvremena doneo preokret kada je iskoristio dubinsku loptu Fabinja. Ovo je Egipćaninu bio 100. gol u Premijer ligi za Liverpul, posle samo 151 utakmice, što je najbrže u istoriji "crvenih". Ipak, meč se tu nije završio.

To je bilo u 54. minutu, a već u 64. je odbrana Liverpula ponovo demonstrirala kako ne treba da se igra. Lopta je ušla u šesnaesterac, pogođena je prečka, a u gužvi je do nje došao Vitalij Janelt, koji je šutnuo. Neko je izbacio, ali je prešla liniju i to je bilo 2:2.

Ipak, samo tri minuta kasnije, Kurtis Džons je ispalio pravu "raketu" iskosa sa leve strane, sa oko 20 metara. Imao je sreće, jer je lopta zakačila Janelta na putu do gola i prevarila golmana Davida Raju. Salah je mogao malo posle da reši meč, ali je promašio iz situacije jedan na jedan.

Uporni domaćin se nije predavao, tako da je u 83. minutu Joan Visa iskoristio veliku gužvu u šesnaestercu Liverpula i Alisonu "ispred nosa" ćušnuo loptu u gol.

 

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: P.K.

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike