Otkriveno kada kreće vakcinacija sportista, aduta Srbije na OI

14.01.2021

13:23 >> 18:07

0

Autor: D. B.

Olimpijski komitet Srbije ima jasan plan

Otkriveno kada kreće vakcinacija sportista, aduta Srbije na OI
Copyright MN Press

Predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije, doktor Dragan Radovanović, otkrio je da će ova organizacija podneti inicijativu Ministarstvu omladine i sporta da svi sportisti iz Srbije koji su kandidati za OI, po određenim prioritetnim grupama, budu kandidati za vakcinaciju!

Olimpijski komitet Srbije je danas održao prvi sastanak “Radne grupe za praćenje svih aspekata infekcije kovid 19 na sportiste”, a dr. Radovanović je objasnio da će glavni cilj ovog tela biti da se obezbedi svim sportistima zadovoljavajući set mera da ne bi imali bilo kakve posledice kovid 19 tokom OI.

– Vrlo je važno probuditi svest kod naših sportista da danas nije dovoljno samo ispuniti normu da bi se kvalifikovali na Olimpijske igre, već je potrebno i da nemaju kovid 19 infekciju. Dakle, da ne budu inficirani pri samom odlasku na Igre, ali ni u pripremnom periodu, jer to može ostaviti ozbiljne zdravstvene posledice zbog kojih neće moći da odu na OI – rekao je dr. Radovanović u razgovoru koji je objavljen na “Jutjub” kanalu Olimpijskog komiteta Srbije.

Za njega to će biti i suština priprema za nadmetanja u Tokiju.

– Jedna od inicijativa koju ćemo podneti Ministarstvu omladine i sporta jeste da svi olimpijski kandidati, po određenim prioritetnim grupama, budu kandidovani za vakcinaciju. Nije dovoljno da budu vakcinisani i da imaju antitela za period pred same OI, već je potrebno da budu zaštićeni i u pripremnom periodu – rekao je Radovanović.

Pročitajte još

On je istakao da je plan da se sportisti vakcinišu što je pre moguće.

– To je jedna od najvažnijih preventivnih aktivnosti koju možemo da preduzmemo. Na sreću, imamo vakcine i možemo da ih ponudimo sportistima – zaključio je Radovanović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike