Ma, šta više možemo da tražimo? Liga šampiona nam je večeras dala najbolje što ima!

15.09.2021

20:57 >> 21:47

0

Autor: Adam Štulić

Sjajni mečevi u Liverpulu i Mančesteru, PSŽ razočarao

Ma, šta više možemo da tražimo? Liga šampiona nam je večeras dala najbolje što ima!
Copyright Slavlje fudbalera Mančester sitija foto: Tanjug/Zac Goodwin/PA via AP

Spektakularno se vratila Liga šampiona. Da li zbog punih stadiona ili nečeg drugog, tek elitno takmičenje nam je već u prvom kolu pružilo istinsko uživanje u najvažnijoj sporednoj stvari na svetu.

Posebno su zanimljivi bili dueli na Ostrvu, gde su Liverpul i Mančester siti, u pravim goleadama, savladali Milan i Lajpcig. „Redsi“ su na „Enfildu“, posle preokreta, slavili 3:2 protiv povratnika u elitno društvo, dok su „građani“ pred svojim navijačima bili bolji od nemačkog kluba – 6:3.

Vrhunski duel odigrali su Liverpul i Milan. Stari rivali, navikli ljubitelje fudbala na neizvesne i dinamične utakmice, nisu razočarali ni ovoga puta. Sve ono što fudbal čini lepim viđeno je na “Enfildu”, koji je proključao u devetom minutu, kada je Tomori poslao loptu u sopstvenu mrežu.

Mnogo toga moglo je da bude rešeno samo pet minuta kasnije, ali je golman Milan Manjan odbranio penal Salahu i dao veliki vetar u leđa svojim saigračima, koji su blickrigom u finišu prvog poluvremena potpuno utišali legendarni stadion, posle golova Rebića u 42. i Dijaza u 44. minutu.

Potpuni šok u Liverpulu usledio je na samom startu drugog poluvremena, kada je Kjer poslao loptu iza leđa Alisona, ali je, srećom po domaće, prethodno dosuđen ofsajd, posle čega je usledio novi preokret. Salah je u 48. minutu poravnao rezultat posle maestralne asistencije Origija, da bi Henderson u 69. minutu “bombom” sa 18 metara doneo veliko slavlje na “Enfildu”.

Siti je posle prvog poluvremena protiv Lajpciga vodio 3:1 i malo je ko očekivao da će u drugom poluvremenu biti viđena drama, ali se gosti, za koje je sva tri gola postigao Nkunku, u dva navrata (3:2, 4:3) pretili “građanima”, čiji su trijumf overili Žoao Kanselo u 75. i Gabrijel Žezus u 85. minutu.

U jednom od derbija večeri, na stadionu “Đuzepe Meaca” Inter i madridski Real odigrali su tvrd meč, koji je rešen u poslednjim momentima meča, kada je novajlija Madriđana Kamavinga asistirao Rodrigu za pobedonosni gol u 89. minutu.

Kapiten Srbije i Ajaksa Dušan Tadić igrao je celu utakmicu u ubedljivom trijumfu Ajaksa na gostovanju protiv Spotinga (5:1), dok je najveće razočaranje uvodnog kola Lige šampiona svojim navijačima priredio PSŽ, koji s trijom Mesi/Nejmar/Mbape nije uspeo da slomije otpor Briža u Belgiji 1:1.

REZULTATI:

Grupa A
Briž – PSŽ 1:1
Mančester siti – Lajpcig 6:3

Grupa B
Atletiko Madrid – Porto 0:0
Liverpul – Milan 3:2

Grupa C

Bešiktaš – Borusija Dortmund 1:2
Sporting – Ajaksa 1:5

Grupa D
Šerif – Šahtjor 2:0
Inter – Real 0:1

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike