Partizanov čovek-rekord: Stanojević u novembru postaje gospodin nedodirljivi (VIDEO)

02.10.2021

06:54

0

Trener crno-belih vodiće klub na najviše evropskih utakmica

Partizanov čovek-rekord: Stanojević u novembru postaje gospodin nedodirljivi (VIDEO)
Copyright foto: Nebojsa Parausic/MN Press

Stigao je u Humsku sa ciljem da "oživi" Partizan i veoma mu dobro ide.

Trener crno-belih Aleksandar Stanojević na korak je od ostvarenja koje će ga svrstati u red "nedodirljivih" u istoriji Partizana.

Samo dva meseca dele ga od rekorda po broju evropskih utakmica na kojima je jedan trener vodio Partizan.

U četvrtak uveče, tokom meča sa Florom (2:0) dostigao je Ljubišu Tumbakovića na drugom mestu večne liste trenera crno-belih po broju utakmica u evropskim kupovima. Obojica ih sada imaju po 28 i po mnogo čemu su slični. I Tumbaković i Stanojević su vodili tim u dva mandata, u biografiji imaju trofeje i pobede nad večitim rivalom, a na međunarodnoj sceni su skoro izjednačeni, sa po 12 trijumfa. Jedina je razlika što je Stanojević zabeležio remi više (6:5) i poraz manje (10:11) u odnosu na svog učitelja, piše Mozzartsport.

Do rekorda Vladimira Vermezovića (30 utakmica) Stanojevića dele još dva susreta i veoma je izvesno da će 25, novembra u Talinu, na gostovanju Flori ući u istoriju crno-belih. Prethodno će na klupi Partizana u Ligi konferencija sedeti u dvomeču sa Gentom (21. oktobar u Beogradu, 4. novembar u Belgiji).

Naravno, očekuju se i dueli u nastavku takmičenja, Partizan odlično stoji na tabeli i kroz dvomeč sa Gentom mogao bi da obezbedi direktan plasman u narednu fazu, a to onda znači i dodatno pomeranje granica rekorda.

I taj će rekord dugo biti na snazi. Razlog je jednostavan, od trenera koji i dalje rade, svi su prilično daleko od Stanojevića, a nije baš ni realno da će se u skorije vreme vratiti u Humsku. Miroslav Đukić ima 20 evropskih utakmica sa Partizanom, Slaviša Jokanović, Miodrag Ješić (po 16), Savo Milošević (13), Marko Nikolić (12), pa je jasno da je Stanoje blizu nedodirljvosti.

 

 

Ne treba zaboraviti ni podatak da je Stanojević svoje ime poodavno zakucao u istorijske knjige, ne samo Partizana nego i srpskog fudbala, pošto je postao naš prvi trener koji je domaći klub uveo u Ligu šampiona.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: G. F.

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike