Juventus konačno pobedio kod kuće, ali nema radosti, samo suza

26.09.2021

13:05

0

Autor: 24sedam

Opet bled utisak, plus povreda trenutno najvažnijeg igrača

Juventus konačno pobedio kod kuće, ali nema radosti, samo suza
Copyright Tanjug/Marco Alpozzi/LaPresse via AP

Juventus je konačno pobedio ove kuće. Savladana je Sampdorija 3:2, ali igra i nastup tima daleko od toga da ohrabruju. Povrh svega toga, povreda Paula Dibale dodatno je otežala ionako tešku i mučnu situaciju.

"Stara dama" je ostvarila svoju prvu prvenstvenu pobedu u sezoni protiv Specije, koju je nakon preokreta pobedila takođe 3:2. Juve nije mogao da računa na Adrijena Rabioa, Artura i Kajoa Žorža zbog povreda, dok je na golu Matija Perin zamenio Vojćeha Ščensnog, koji je odmarao.

Sampdorija je u meč ušla posle poraza od Napolija 4:0, a bila je bez Manola Gabijadinija, Valrija Verea, Ronalda Vijere, kao i Mohameda Ihaterana, koji igra na pozajmici iz Juventusa.

Juventus je poveo preko Dibale u 11. minutu, a već u 21. je morao da izađe napolje zbog povrede. Njegov izlazak vidno je uticao na domaći tim, u kome je drastično opao nivo energije.

 

 

Na 2:0 povisio je Leonardo Bonući iz penala u 43. minutu, da bi Maja Jošida samo minut kasnije smanjio prednost domaćih.

Juve je povratio dva gola prednosti u 57. minutu, kada je Kijeza pobegao čuvarima, centrirao, a odbitak je naleteo pravo na Kuluševskog, koji je vratio do Lokatelija, a ovaj je sa šest mestara smestio u mrežu za 3:1.

Umesto da stavi tačku na meč, Juventus je primio gol. Antonio Kandreva je bio precizan u 83. minutu, što je dovelo do dramatične završnice, u kojoj su i Bonući i Ken dobili žute kartone.

Juventus sada igra protiv prvaka Evrope Čelsija u Ligi šampiona, pa onda sledi gradski derbi protiv Torina pre reprezentativne pauze.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike