Teo Ernandez pogurao Milanovo „obdanište“, Juve kao Feniks do prve pobede u sezoni

22.09.2021

20:49 >> 21:04

0

Autor: Adam Štulić

Zanimljivo veče Seriji A

Teo Ernandez pogurao Milanovo „obdanište“, Juve kao Feniks do prve pobede u sezoni
Copyright Fudbaleri Juventusa foto: Tanjug/Tano Pecoraro/LaPresse via AP

Juventus je nastavio da obara negativne rekorde, ali, za razliku od prethodnih nedelja, večeras je pobedio. Konačno. U petom kolu Serije A, „stara dama“ je kao gost bila bolja od Specije – 3:2.

Hodali su izabranici Masimilijana Alegrija po ivici provalije, ali su se u poslednjih pola sata izdigli kao ptica Feniks i došli do trijumfa koji će, pre svega na psihološkom planu, značiti uzdrmanom torinskom gigantu.

Juventus je večeras pomerio još neke negativne granice u trofejnoj istoriji. Tek drugi put u poslednjih 60 godina, „stara dama“ je primila najmanje osam golova u prvih pet utakmica Serije A (prvi put se to dogodilo u sezoni (2010/11 – devet golova), dok je utakmica protiv Specije bila 19. uzastopna u kojoj je defanziva torinskog kluba kapitulirala, a gori su bili samo 1955. godine , kada na 21 vezanom meču crno-beli nisu uspeli da sačuvaju svoju mrežu.

Ken je večeras doveo Juve u vođstvo golom u 28. minutu, ali su domaći preko Đasija (38’) i Anstista (49’) nagovestili produžetak agonije favorizovanog rivala.

Međutim, desetak minuta kasnije Alegri je uveo u igru Moratu, koji je asistencijom za Kijezu u 66. minutu dao „bjankonerima“ nadu u preokret, koji je režirao De Liht golom u 72. minutu.

Milan se na „San Siru“ dugo mučio sa slomije otpor Venecije. Stefano Pioli je odlučio da večeras meč počne sa najmlađom postavom koja je u dosadašnjem toku sezone izašla na teren Serije A (24 godine i 166 dana), ali je sve okrenuo ulazak brzonogog Tea Ernandeza, koji je asistencijom (Dijazu 68’) i golom (82’) zadržao Milanov korak za šampionom i gradskim rivalom Interom.

Ostali rezultati:
Salernitana – Verona 2:2
Kaljari – Empoli 0:2

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike