Kuman pocrveneo, Barsa bez pobede, a Pike veruje u titulu: Da li je ovo najava razlaza sa trenerom

24.09.2021

06:58

0

Kadiz - Barselona 0:0. Dobro, pa desi se, reći će svako ko u poslednje vreme ne prati pažljivo šts se dešava sa klubom s Nou Kampa.

Kuman pocrveneo, Barsa bez pobede, a Pike veruje u titulu: Da li je ovo najava razlaza sa trenerom
Tanjug/AP Photo/Joan Monfort - Copyright Tanjug/AP Photo/Joan Monfort

Oni pažljiviji će s punim pravom konstatovati kako je Barselona očajna. Toliko očajna da su već odzvonili svi alarmi i da vremena za igranje više nema.

Predsednik Đoan Laporta mora da preseče i smeni trenera Ronalda Kumana, nepodeljeno je mišljenje u fudbalskom svetu. Holanđanin apsolutno ništa ne može da uradi za spas Barselone.

Činjenica je da će klub morati da mu isplati oko 12 miliona evra za raskid ugovora, ali plaćala je Barselona i više u prošlosti za neke mnogo manje greške.

Sigurno je da Kuman neće biti na klupi u narednom duelu sa Levanteom jer je u finišu meča s Kadizom dobio crveni karton. Da ne budemo maliciozni, ali možda će bez njega Barselona uspeti i da pobedi.

A taj crveni karton mogao bi da bude i jedna od najboljih stvari koja se desila Barsi u poslednje vreme. Mogao bi da utiče na čelnike kluba da povuku taj radikalni potez i smene trenera.

 

 

Nepopravljivi optimisti iz redova navijača katalonskog kluba ia dalje veruju u čuda. A sada im je i kapiten Đerar Pike dao "slamku" za koju mogu da se uhvate.

- Ne nosim dres Barselone da bih se zadovoljio drugim ili trečim mestom. Ili četvrtfinalom Lige šampiona. Želim pobede, želim da dobijem svaku utakmicu i osvojim svaki trofej - poruka je Pikea javnosti.

Dovoljno da podrgeje maštu armije Barsinih fanova, koji jedva čekaju da Kumanu vide leđa. U njihovim očima Pikeove reči neće biti moguće sprovesti u delo dok je Holanđanin na klupi.

- Ubeđen sam da ćemo se, i pored lošeg starta, boriti za titulu. Imamo dobar timski dug, momci su voljni da se bore. Nekada stvari ne idu onako kako želite. Dešavaju se i u fudbalu takve stvari, treba znati kako ih izdržati.

Već pomenuta utakmica sa Levanteom u nedelju mogla bi da bude najava "oživljavanja" Barselone. Kao i test kako će se ekipa ponašati bez prvog trenera na klupi.

- Navijači su uz nas, to se oseća, iako je situacija komplikovana. Mi smo bili 12 godina na nivou elite, a sada morao da se suočimo sa realnošću. Siguran sam da ćemo u nedelju pobediti i da će stvari krenuti na bolje. Ubeđen sam i da ćemo se do kraja sezone boriti za trofeje - zaključio je Pike.

I to je pravi sportski duh, tako razmišljaju veliki šampioni. Nepohodno je još samo da rukovodstvo prepozna problem i napravi konkretne poteze kako bi problem bio rešen. Ili u ovom slučaju odstranjen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike