Stanojevićeve derbi nedoumice: Sumu nisam ni video, Rikardu se nadam

18.09.2021

13:17 >> 13:43

0

Autor: Adam Štulić

Trener crno-belih uoči najveće utakmice srpskog fudbala o kadrovskim rešenjima

Stanojevićeve derbi nedoumice: Sumu nisam ni video, Rikardu se nadam
Copyright Sejduba Suma foto: MN Press

Bolju uvertiru za prvi ovosezonski večiti derbi Partizan nije mogao da napravi. Crno-beli najvećeg rivala čekaju na svom stadionu (nedelja, 18 časova) bez izgubljenog boda u dosadašnjem toku Superlige i kao učesnik Lige konferencija, u kojoj su u četvrtak kao gosti bili bolji od Anortozisa (2:0) na Kipru.

Ipak, strateg „valjka“ ne može u potpunom miru da priprema meč sa najvećim rivalom, pošto još sa sigurnošću ne zna na koga može da računa, preciznije, da li će se u konkurenciji za meč naći Sejduba Suma i najproduktivniji fudbaler od starta sezone Rikardo Gomeš.

Podsetimo, Suma je samoinicijativno, iako povređen, otišao na okupljanje nacionalne selekcije i odigrao jedan meč, da bi posle ostao zarobljen u Gvineji usled državnog udara u zemlji, dok se napadač povredio tokom utakmice u Nikoziji.

– Ja sam iz medija saznao da je Suma spreman, da razume da je pogrešio… Ali, moram da prvo naglasim da Suma mesec dana nije trenirao sa ekipom! Ništa ovo ne shvatam lično, ne bih mogao da budem trener da tako gledam na stvari. On prvo nije prošao pripreme, izgubio je pasoš, pa sam mu opet i pored toga dao šansu da igra protiv Santa Klare. Da ima išta lično, to ne bih uradio – rekao je Stanojević na konferenciji pred meč sa Zvezdom.

Omaleni vezista od starta Stanojevićevog mandata u Humskoj nikako da se ustali u ekipi.

– Gledam samo ono što je najbolje za nas. Ja Sumu nisam ni video, pa da li će biti u konkurenciji za derbi – ne znam. Ako vidim na treningu da može posle mesec dana bez ijednog treninga sa timom da nam doprinese – staviću ga da igra. Staviću i Baždara ako mi kažete da će on da nam reši utakmicu. Mi imamo 20 i nešto momaka i pravimo izvanredne rezultate bez bilo koga. Sad da će neko da nam dođe s neba i nešto nam donese – rekao je Stanojević i ponovio da u odnosu sa Sumom nema ničega ličnog.

Dao sam mu, i pored svega, priliku protiv Santa Klare. Dok god je Suma u klubu, sa nama, radiću ono što je najbolje za tim, ono što je u interesu Partizana. Pojedinac me ne interesuje.

Rikardo, s druge strane, ima popuno drugačiji problem. Njegov profesionalizam se ne dovodi u pitanje i, nadaju se u Humskoj, stisnuće zube kako bi istrčao na 165. derbi.

Pročitajte još

– Rikardo je sinoć uriadio snimanje magnetnom rezonancom, ima malo oštećenje, ali nije rizik da igra utakmicu. Pitanje je samo koja jačina bola je pristuna i koliko će moći da iznese. Poznavajući njega on će igrati, čekamo trening i videćemo. Nadam se da će igrati, primiće injekciju i videćemo – rekao je trener Stanojević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike