PSŽ je zlo, uništavaju fudbal kao i Superliga: Predsednik Primere udario na francuskog velikana

08.09.2021

15:35 >> 14:05

0

Havijer Tebas kritikuje klub iz Pariza

PSŽ je zlo, uništavaju fudbal kao i Superliga: Predsednik Primere udario na francuskog velikana
Copyright Profimedia

U najmanju ruku suludo poslovanje francuskog fudbalskog giganta PSŽ trn je u oku mnogim fudbalskim radnicima širom Evrope.

Iako je praksa da negodovanja ne budu javna i da se sve svede na “tračarenje”, postoje i slučajevi kada se neko usudi da izađe pred svet i bez zadrške kaže šta misli o klubu iz Pariza.

Sada se javnosti obratio predsednik španske Primere Havijer Tebas i oštro udario na Pari Sen Žermen, odnosno njegove vlasnike iz Katara.

– Opasni su za fudbal koliko i Superliga koju smo svi kritkovali. Sad kritike idu i njima. Uništavaju fudbal na isti način – rekao je Tebas, pa nastavio sa obrazlaganjem svog stava:

– Njihovi gubici su tokom krize zbog koronavirusa otišli na preko 300 miliona evra, prihodi od televizijskih prava u Francuskoj su pali za 40 odsto, a klub u isto vreme plaća 500 miliona evra za plate? To je neodrživo!

Tebas je PSŽ nazvao i “klupskom državom. PSŽ je između dev sezone angažovao Lionela Mesija, Serhija Ramosa, Đanluiđija Donarumu, Vajnalduma i Hakimija. Činjenica je da su mnogi od njih stigli kao slobodni igrai, ali i da će troškovi na ime njihovih zarada biti astronomski.

pročitajte još:

Uz to su “mrtvi ladni” odbili 220 miliona evra koliko je madridski Real ponudio za Kilijana Mbape, nudeći reprezentativcu Francuske novi ugovor po kom bi zarađivao 45 miliona evra o sezoni.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike