Mihajlović ga ubacio sa 16 godina: Donaruma se emotivnom porukom oprostio od Milana

13.07.2021

21:30

0

Nije se dogovorio sa Rosonerima

Mihajlović ga ubacio sa 16 godina: Donaruma se emotivnom porukom oprostio od Milana
Copyright Donaruma, Tanjug/AP Photo/Matt Dunham,Pool

Đanluiđi Donaruma će postati golman Pari Sen Žermena, a putem Instagrama oprostio se od sada već bivšeg kluba Milana. Sa upravom “Rosonera” se nije dogovorio pa će karijeru da nastavi u redovima “Svetaca” iz Pariza.

Transfer je bio praktično dogovoren, ali se čekao završetak Evropskog prvenstva na kojem su Italijani i slavili.

– Neke odluke su teške, ali su sastavni deo odrastanja. Stigao sam u Milan kada sam bio tek nešto stariji od običnog deteta. Osam godina sam nosio ovaj dres sa ponosom. Borili smo se, patili, pobeđivali, plakali, slavili sa saigračima i trenerima i svima koji su deo ili su bili deo ovog kluba. Zajedno sa navijačima koji su neizostavan deo nečega što mi je godinama bilo poput familije – napisao je 22-godišnji Donaruma uz emotivan video na Instagramu.

Njega je u “vatru bacio” tadašnji trener Milana Siniša Mihajlović, sa samo 16 godina.

– Ostvario sam brojne lične uspehe u dresu Rosonera, kao što je debi u Seriji A sa 16 godina. Bile su ovo neverovatne godine koje neću zaboraviti. Sada je došao trenutak da kažem zbogom. Nije bilo lako doneti odluku, daleko od toga, a teško da ću ikada moći da je objasnim rečima. Ono što mogu da kažem jeste da je sada pravo vreme da napravim promenu, da se suočim sa novim izazovima, da rastem i postanem još kompletniji – zaključio je Donaruma koji će biti naslednik imenjaka Bufona na golu “Azura”.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike