Englezi optužuju domaćina za rasizam i brojne incidente: Sterling i ekipa pregazili Mađare (FOTO)

02.09.2021

21:09

0

Sve i svašta doletelo na teren u Budimpešti

Englezi optužuju domaćina za rasizam i brojne incidente: Sterling i ekipa pregazili Mađare (FOTO)
Copyright TANJUG/Tibor Illyes/MTI via AP

Fudbalska reprezentacija Engleske ubedljivo je savladala Mađarsku sa 4:0 (0:0) u 4. kolu kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Golove su postigli Rahim Sterling u 55, Hari Kejn u 63, Hari Mevgvajer u 69. i Deklan Rajs u 87. minutu, ali se mediji na Ostrvu umesto ubedljivom pobedom bave rasizmom i huliganima u Budimpešti.

Printscreen Mirror.co.uk

Na Puškaš areni je sve negativno počelo da se događa još pre samog starta utakmice, kada su fudbaleri koji su klečali ispraćeni negodovanjem.

Sledeća stavka je rasizam, odnosno uvrede koje su, kako se navodi, konstantno doživljvali Džud Belingem i Rahim Sterling, a sve je kulminiralo kada je napadač Mančester sitija postigoa vodeći gol za Englesku.

Printscreen Thesun.co.uk

Ka Sterlingu su tada poleteli brojni predmeti, pominju se i ispaljeni projektili i dimne bombe, koje su završile među fudbalerima Engleske dok su proslavljali gol. Zasuti su Sterling i ekipa i brojnim predmetima, a Deklan Rajs je čak uzeo jednu od čaša koje su završile na terenu i “popio” iz nje proslavljajući gol.

Pročitajte još:

Fudbaleri Engleske nalaze se na prvom mestu Grupe I sa četiri pobede iz četiri utakmice, dok su Mađari zabeležili prvi poraz nakon dve pobede i remija u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, koje će naredne godine biti održano u Kataru. Gordi Albion će u petom kolu dočekati reprezentaciju Andore za tri dana, dok će istovremeno Mađarska na noge Albaniji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike