"Orlovi" nastavljaju svoj let ka Kataru, sledeća stanica Dablin! SMS: Protiv Iraca prvi gol da bude naš!

05.09.2021

07:50 >> 11:04

0

Sergej Milinković-Savić nada se još jednoj pobedi u kvalifikacijama

"Orlovi" nastavljaju svoj let ka Kataru, sledeća stanica Dablin! SMS: Protiv Iraca prvi gol da bude naš!
Copyright Sergej Milinković_Savić/MN Press

Reprezentacija Srbije posle pobede (4:1) nad selekcijom Luksemburga, danas putuju u Dablin, gde će u utorak 7. septembra imati veoma važan duel sa nacionalnim timom Republike Irske.

Od Sergeja Milinković-Savića očekuje se da i protiv Iraca šalje svoje lopte ka Aleksandru Mitroviću ili njegovoj zameni, ako ga povreda jagodične kosti spreči da izađe na teren.

– Drago mi je što smo nastavili tamo gde smo stali u martu. Srećan sam što konačno ima i publike na tribinama. naravno, navijači su nam pomogli, ostavili smo i mi jako lep utisak, tako da sad možemo mirni otići da se odmaramo i nastavimo pripreme za Irsku.

Aleksandar Mitrović/MN Press

“Poslovođa” igre Lacija priznaje da je njegovoj ekipi pala koncentracija u drugom poluvremenu i da je to dovelo do kratke neizvesnosti kada je u pitanju konačan ishod.

– Nažalost, to je tako. Očigledno nedostatak koncentracije, pa ćemo morati i na tome da radimo zato što ne smemo sebe dovoditi sebe u tako rizične situacije. Srećom, dali smo ga odmah i onda smo priveli meč kraju kako treba.

Irci su protiv Portugala u gostima pokazali koliko mogu biti neugodni, jer su do 89. minuta imali prednost od jednog gola.

– Drago mi je što je Mitar dao gol, a ja dobio asistenciju. Ipak, najsrećniji sam što smo pobedili ovaj meč. Nadam se da ćemo protiv Irske mi prvi dati gol, ne smemo da im dopustimo kao protiv Portugala da vode skoro celu utakmicu. Znamo svi kakve igrače imaju, ne smemo da padamo sa koncentracijom – zaključio je Sergej Milinković-Savić.

Reprezentacija Srbije/MN press

Darko Lazović slaže se sa Sergejom po pitanju svega što je sledilo pre primljenog gola od Luksemburga, kada je 2:1 donelo malu zebnju navijačima.

– Pa, nažalost, sami smo malo zakomplikovali utakmicu nakon što smo dobro otvorili utakmicu i na vreme dali golove. Mislim da smo morali ranije da rešimo meč, ali opet, najvažnije je na kraju da smo pobedili i da se sada možemo na miru pripremiti za meč u Dablinu protiv Irske.

Protiv Irske možda će “orlovi” igrati bez Mitrovića, a Lazović za najboljeg strelca u istoriji nacionalnog tima (43 pogodaka) ima samo reči hvale.

Darko Lazović/MN Press

– O Mitru ne treba trošiti reči, on je stvarno momak za primer i neko ko daje sve od sebe na terenu i van njega. Nije mala stvar biti rekorder u dresu reprezentacije i ja mu čestitam na tome. On je to zaslužio svojim radom na treninzima, samo mu se to sve vraća na utakmicama – rekao je Lazović.

Fudbaler Verone priznaje da mu je nedostajala publika i ističe da bi sa navijačima mnogo toga u prošlosti izgledalo bolje.

– I mi smo se zaželeli njih, onu utakmicu protiv Škotske igrali smo bez njih i mislim da je i to doprinelo onakvom rezultatu. Nadam se da ćemo našim igrama i odnosom prema reprezentaciji učiniti da ih bude još više na tribinama.

Nemanja Gudelj/MN Press

Protiv Irske neće biti problema ako se bude odigralo onako kako “orlovi” znaju.

– Kao i prethodne dve utakmice koje smo odigrali, tako moramo i protiv Irske. Oni su dosta jači tim, igraju taj ostrvski fudbal koji smo osetili i protiv Škota… Ali, ako mi igramo kako znamo i uradimo ono što “mister” bude tražio od nas mislim da neće biti problema.

Najmlađi član Piksijeve ekipe Strahinja Pavlović odigrao je 11 utakmicu za nacionalni tim.

– Najbitnije je da smo stigli do ta tri boda. Morali smo tu utakmicu da ranije rešimo, mi smo se malo povukli, dali smo im loptu, uspeli su da postignu gol i da naprave neizvesniju utakmicu. Ipak, mi smo se brzo digli, dali smo taj treći gol i zasluženo pobedili.

Saša Lukić/MN Press

Luksemburg je već bio pobeđen u glavama mnogih, ali na terenu je tu pobedu trebalo zaslužiti, kaže Pavlović.

– Ne kažu džabe da danas svi igraju fudbal. Posebno se to odnosi na reprezentativnom nivou. Oni igraju za svoju zemlju. Kad čuješ Luksemburg, misliš odmah pet komada kod njih u mreži, ali nije tako. Mislim da su oni malo bojažljivo ušli u meč, dali su nam previše respekta, kasnije su izgledali bolje. Srećom, nisu nam zadavali više problema od tih 15 minuta u drugom poluvremenu.

Otkad igra za reprezentaciju, Pavlović je tek prvi put dobio priliku da nastupi pred navijačima.

Strahinja Pavlović/MN Press

– Ovo mi je 11 nastup za reprezentaciju, tako da sam bio srećan što konačno igram pred navijačima. Uželeli smo se svi utakmica sa navijačima

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike