Nole do četvrtfinala US opena mora preko mladog Amerikanca: Dečko je talentovan i igra atipičan tenis

05.09.2021

06:32 >> 06:34

0

Srpski teniser prošao Nišikorija i 16. put zaredom, na redu je Dženson Bruksbi

Nole do četvrtfinala US opena mora preko mladog Amerikanca: Dečko je talentovan i igra atipičan tenis
Copyright Novak Djoković,/Tanjug/AP Photo/John Minchillo)

Najbolji teniser sveta Novak Đoković morao je dobro da se potrudi kako bi u trećem kolu eliminisao Japanca Kejia Nišikorija, protiv kojeg je pre toga imao seriju pobeda od 15:0. Bilo je očigledno da se Nišikori dobro oseća na stadionu “Artur Eš” i da je spreman da skupo plati svoju kožu.

– Bio je ovo sjajan meč i fenomenalno iskustvo. Svaka čast Keiju, znao sam da on poseduje mnogo kvaliteta, dugo je tu, međutim iznenadio me je svojim nivoom igre. Nije bilo lako igrati protiv njega. Rezultat kaže drugačije, ali bilo je neizvesno – rekao je Đoković.

Novak ističe da nije imao dobar pristup meču na njegovom početku i da nije dobro procenio snagu rivala koji je bio brži od prvih protivnika na US openu.

– Nisam dobro otvorio meč, bio sam suviše pasivan, previše sam se povukao. Nišikori je bio agresivniji i brži od protivnika a kojima sam igrao u prve dve runde. Bilo mi je potrebno vreme da se prilagodim. U određenim momentima nisam bio najbolji, ali sam bio posvećen i koncetrisan i to je ono što se računa.

Đoković će u osmini finala odmeriti snage sa Amerikancem Džensonom Bruksbijem koji je u pet stova bio bolji od Rusa Karaceva.

– Bruksbi je jedan od igrača o kojima se priča u svlačionici. Pre svega zbog njegovog talenta, dečko igra atipičan tenis, koristi dvoručni bekhend slajs, tako se nekad igralo. Inteligentan je, mlad američki igrač, sjajno koristi teren – rekao je Nole.

Poraz Rusa bilo je jedno većih iznenađenja prošle njujorške večeri. Od ostalih favorita Zverev je sa 3:1 savladao Soka, dok je Opelka izbacio Basilašvilija posle 3:0.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike