Tužna objava legendarnog Ćire Blaževića: Dragi moji, jako sam bolestan, ne znam da li ćemo se opet videti

05.09.2021

09:14 >> 09:22

0

Hrvatski stručnjak šokirao javnost regiona

Tužna objava legendarnog Ćire Blaževića: Dragi moji, jako sam bolestan, ne znam da li ćemo se opet videti
Copyright MN Press

Miroslav Ćiro Blažević šokirao je slovenačku i hrvatsku javnost svojim intervjuem u kojem je najavio skorašnji kraj života. Legendarni trener koji je Hrvatsku vodio do trećeg mesta na SP u Francuskoj 1998. godine otkrio je da je teško bolestan i da na svoju budućnost ne gleda sa optimizmom.

– Dragi prijatelji Slovenci, naša je ljubav bezgranična. Vi volite mene i ja volim vas, ali moram da vam otkrijem tužnu vest, jako sam bolestan. Star sam i imam 86 godina. Ako uskoro ne dođem, a verovatno i neću, iskoristio bih ovu priliku da iskažem svoju ljubav i pozdravim sve svoje prijatelje u Sloveniji. Poručujem im da mogu da budu ponosni na to što su Slovenci. Dostigli ste civilizacijski nivo za kojim mi Hrvati čeznemo. Nažalost, moram da kažem katoličku stvar – zbogom. Zbogom dragi moji Slovenci. Žao mi je. Veoma sam pesimističan – rekao je Ćiro i otkrio zbog čega toliko voli Sloveniju:

– Zato što vi volite mene i ja obožavam vas. Godinama sam bio i zaljubljen u Slovenku. Iz Ptuja. Nažalost, već duže vreme nisam bio u Sloveniji i ne znam hoću li ikada više doći. Zaista vas cenim i poštujem. Vi ste mala Švajcarska.

Blažević je tokom nedelje bio u Opatiji na košarkaškom turniru koji je osvojila Cibona u konkurenciji Partizana, Pezara i Cedevite Olimpije. Tada su ga kamere nekoliko puta uhvatile nasmejanog u društvu Stojka Vrankovića, pa je zato ovo priznanje došlo kao veoma neprijatno iznenađenje za sve koji vole i poštuju ono što je uradio u fudbalu.

Blažević je dosad imao dve intervencije zbog kancera i oba puta je pobedio bolest. Prvi put je to bilo 2011. godine na koži, a kasnije je morao da se podvrgne operaciji prostate.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike