Mesi u civilu gledao penal dramu i prolazak Barse u finale Super kupa Španije

13.01.2021

22:58 >> 22:59

0

Autor: Adam Štulić

Ter Štegen odveo Katalonce do pobede protiv Real Sosijedada

Mesi u civilu gledao penal dramu i prolazak Barse u finale Super kupa Španije
Copyright Tanjug/AP Photo/Francisco Seco

Barselona je prvi finalista Super kupa Španije, pošto je posle boljeg izvođenja penala u polufinalu bila bolja od Real Sosijedada. Barsa je u penal seriji, pošto je posle dva produžetka bila 1:1, slavila 3:2 i u nedeljnom finalu igraće s pobednikom duela u kojem se u četvrtak (21.00) sastaju Real Madrid i Atletik Bilbao.

Katalonci su na dan meča dobili veoma loše vesti, pošto je posle jutarnjeg, laganog, treninga bilo jasno da im kapiten i prva zvezda tima Leo Mesi neće biti od pomoći zbog povrede.

Ipak, Grizman u ulozi asistenta i De Jong kao strelac, doneli su izabranicima Ronalda Kumana vođstvo u 39. minutu, da bi doskorašnjem lideru Primere izjednačenje s bele tačke doneo Ojerzabal u 51. minutu meča.

Kako do isteka 90. minuta, kao u dodatnih 30, nije bilo promene rezultata pristupilo se izvođenju jedanaesteraca u kojima je briljirao golman Barselone Ter Štegen.

Pročitajte još

Nemački čuvar mreže je “skinuo” penale Bautisti, koji je samo nekoliko trenutaka ranije ušao u igru, kao i Ojerzabalu, koji je promašio šut sa bele tačke pošto je prethodnih 15 pretvorio u golove. Ipak, Katalonci su do prednosti došli tek u drugoj seriji, pogotkom Dembelea, pošto je prethodno neprecizan bio De Jong.

Kada je Hoze u trećoj seriji pogodio stativu, a Pjanić mrežu Sosijedsada moglo je da se nasluti ko će nastaviti takmičenje, iako je Grizman, posle gola Merina, promašio prvu meč loptu tako što je šutirao visoko preko gola.

Kakvu takvu nadu Real Sosijedadu dao je Januzaj, koji je na otvaranju pete serije poravnao rezultat (2:2), ali je nekoliko sekundi kasnije mladi španski vezista Riki Pić (21) rutinski realizovao penal i odveo Barselonu u borbu za trofej.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike