24sedam otkriva: Verona i Siti se dogovorili - svi detalji transfera zbog koga trljaju ruke i na "Marakani"

16.01.2021

07:27 >> 07:31

0

Mladi fudbalski reprezentativac Srbije opravdao očekivanja Italijana

24sedam otkriva: Verona i Siti se dogovorili - svi detalji transfera zbog koga trljaju ruke i na "Marakani"
Copyright Profimedia

Rukovodstvo italijanske Verone i gazde Mančester sitija dogovorile su osnove budućeg sporazuma, po kojem će se na leto mladi srpski reprezentativac Ivan Ilić sa “Etihada” preseliti na “Bentegodi”.

Kako 24sedam saznaje dve strane su postigle dogovor da Ilić ostane u gradu Romea i Julije, a da engleskom klubu za to pripadne obeštećenje od 12.000.000 evra. Prodavac se ovim sporazumom nije odrekao u potpunosti igrača kojeg je u zimu 2017. godine doveo zajedno sa bratom Lukom za 5.500.000 evra iz Crvene zvezde.

Profimedia/Paola Garbuio/LaPresse

Kad god da odluči Mančester siti zadržava pravo na “kontrakupovinu”, odnosno ostaje mogućnost Ilićevog otkupa za unapred dogovorenih 24.000.000 evra. Ovo je epilog odličnih Ilićevih partija u prvom delu sezone za Veronu i stava hrvatskog stručnjaka Ivana Jurića da bi Srbin mogao da bude sjajna investicija za budućnost ukoliko se klub odluči za otkup njegovog ugovora od Engleza.

Mladi 19-godišnji Nišlija igra trenutno svoju prvu seniorsku sezonu u elitnom rangu takmičenja. Pre Verone nastupao je sa bratom kao pozajmljeni igrač u NAC Breda, u holandskoj drugoj ligi, pa možda i zato niko nije očekivao da će se nametnuti u zahtevnom takmičenju kao što je Serija A već u svojim prvim danima na “Bentegodiju”.

Naši italijanski izvori tvrde da su u Veroni iznenađeni brzinom kojom se Ilić fizički prilagođavao Seriji A, a posebno njegovim napretkom na taktičkom planu i odgovornom igrom u defanzivi. Sve je to do izražaja došlo u prethodna dva meča kada je silom prilika morao u igru umesto najboljeg igrača, iskusnog Portugalca Migela Velosa. Odsustvo povređenog kapitena nije se osetilo ni na terenu, ni u konačnim ishodima duela sa Torinom (1:1) i Krotoneom (2:1), pa se u Veroni nadaju da 13. Ilićev nastup u subotu protiv Bolonje neće biti drugačiji od prethodnih.

Ovom transferu će se obradovati i na Marakani, zbog pravila FIFA o “procentima solidarnosti”, po kojem se pet odsto od iznosa obeštećenja deli klubovima koji su učestvovali u razvoju fudbalera od njegove 12. godine. To znači da će Zvezda dobiti jedan dobar deo kolača vrednog 600.000 evra.

Pročitajte još

Njegov brat Luka (21), koji igra u veznom redu, ali bliže protivničkom golu, nametnuo se u timu Tventea otkako je stigao u Enshede na pozajmicu krajem oktobra. Odigrao je dosad deset mečeva i postigao je dva gola.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike