Šteta: Lajović je išao preko granice bola i to mu nije pomoglo

05.02.2021

01:37 >> 04:16

0

Autor: D. B.

Nemačka vodi sa 1:0 protiv Srbije na ATP kupu

Šteta: Lajović je išao preko granice bola i to mu nije pomoglo
Copyright Profimedia

Dušan Lajović nije uspeo da pobedi Jana Lenarda Štrufa, ali zbog srca koje je pokazao i spremnosti da igra za Srbiju u momentu kada bi sigurno mnogi odustali potrebno je reći – bravo!

Nemačka je povela u meču protiv Srbije na ATP kupu sa 1:0: Štruf-Lajović 2:1 (3:6, 6:3, 6:4).

Tanjug/AP Photo/Hamish Blair

Lajović je imao ogroman problem između drugog i trećeg seta. Morao je da traži pomoć medicinskog tima. Nije bilo baš najjasnije u prvom momentu šta mu se dešava. A onda je otkriveno da ima ogroman žulj na nožnom palcu. Dok su lekari pokušavali da mu reše problem, Lajović se bukvalno previjao od bolova. Smogao je hrabrosti i posle intervencije je nastavio veliku bitku. Bitku koja na kraju nije imala srećan kraj, a koja je dobro počela.

U prvom setu Lajović je stigao do brejka u šestom gemu, a odmah u sledećem stigao je do ubedljivih 5:2. Potom mu je malo opao tempo igre i koncentracije, ali nije dozvolio Štrufu da iskoristi brejk loptu. Srbija je povela.

Čini se da šansu da meč prelomi u svoju korist Dušan nije iskoristio već kod 1:1 u gemovima u drugom setu. Nemac je tada bio na ivici da izgubi servis, ali je tri puta uspevao da se odbrani od brejk lopti. Lajović je napravio i veliki grešku prilikom jednog smeča. I u sedmom gemu teniser iz Srbije je imao veliku šansu da oduzme servis rivalu. Ali, nije uspeo. I usledila je kazna. Lajović nije uspeo da osvoji nijedan poen na svoj servis i Štruf je poveo sa 5:3.

Pročitajte još

I pored očigledno ogromnog problema sa žuljem Lajović je dobro krenuo u trećem setu. Sve do sedmog gema teniseri su čuvali svoj servis, a onda je Nemac napravio brejk. Vratio se Lajović već u sledećem gemu, ali je i izgubio servis već u narednom.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike